Щоб паска вийшов смачним і насиченим, замішуємо тісто обов’язково на молоці. Дріжджі пропонуємо використовувати сухі. В якості смакових добавок візьмемо курагу, родзинки і кедрові горіхи – таке поєднання додасть тесту одночасно солодкі нотки, легку кислинку і виражений горіховий нюанс. М’якуш виходить повітряним, пористим, скоринка – щільною, золотистою. Фінальний штрих – цукрова глазур на поверхні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Ізюм – 165 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Курага – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Кедрові горіхи – 30 гр.
- Цукрова пудра – 0.5 склянки
- Лимонний сік – 2 – 3 ч. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Готувати паску на молоці у хлібопічці легко! У чашу вливаємо тепле молоко.
Слідом додаємо яйце. Вершкове масло ріжемо на шматочки і викладаємо в чашу. Закладаємо сіль, ванілін, цукровий пісок. Курагу і родзинки промиваємо в теплій воді і обсушуємо на рушник. Курагу ріжемо на невеликі кубики, співмірні родзинок. Висипаємо в чашу подрібнену курагу, родзинки і кедрові горіхи.
Поверх покладених інгредієнтів просіваємо борошно пшеничне, висипаємо сухі дріжджі.
Поміщаємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Здоба». Вага – 1000 гр, колір кірочки – середній. Натискаємо «Старт». Хлібопічка автоматично виставляє час замісу, розстойки і випічки вироби.
Коли пролунає сигнал готовності паски, відкриваємо кришку, дістаємо чашу і отримуємо готову паску.
Даємо випічці охолонути. Готуємо глазур. Для цього в миску висипаємо цукрову пудру. Вливаємо маленькими порціями лимонний сік і перемішуємо все разом до одержання густої маси. Отриманої глазур’ю змащуємо поверхню теплого паски, даємо масі стекти по краях і сформувати характерні декоративні патьоки. Посипаємо зверху кондитерської посипкою. Зберігаємо паску в закритому посуді, щоб він залишався м’яким.
Смачного!