паску на молоці з сухими дріжджами і родзинками в духовці смачний і виглядає дуже апетитно! Великодній день – свято, яке не можна уявити без ароматного, ніжного, дивно смачного і «душевного» паски. Домашній, приготований своїми руками, він стане справжньою прикрасою святкового столу, улюбленим і довгоочікуваним страв дорослих і дітей.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Шафран – на кінчику ножа
  • Кардамон на кінчику ножа

Процес приготування:

Готувати паску на молоці з сухими дріжджами і родзинками в духовці просто! У глибокій, бажано емальованому мисці, підігріти молоко до температури 33-35 градусів.

В тепле молоко всипати і розвести до повного розчинення сухі дріжджі, додати 5 столових ложок попередньо просіяного борошна, 3 столові ложки цукру. Отриману суміш перемішати. Накривши харчовою плівкою і рушником, поставити в тепле місце на 30-40 хвилин (біля батареї або в попередньо нагріту духовку до 40 градусів). Підготовлена опара повинна піднятися і обпасти, тоді вона готова.

У готову опару додати 2 яйця і 2 відокремлених яєчних жовтка, висипати цукор, що залишився, борошно, шафран, кардамон, ванільний цукор, трохи перемішати.

В отриману масу додати попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Тісто добре перемішати, щоб воно відставало від рук і стінок посуду, стало еластичним. Накрити харчовою плівкою і рушником, знову поставити в тепле місце для підходу.

У теплій воді розпарити родзинки, обсушити, для рівномірного розподілу по тесту можна «припудрити» борошном.

тісто обім’яти, додати родзинки, цукати і знову добре вимісити.

Підготувати високі форми для випікання, застеливши пергаментним папером (можна використовувати емальовані каструлі, змащені маслом).

Наповнивши форми тістом, залишити в теплому місці для підходу і заповнення обсягу.

В духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, поставити форми і випікати протягом 30-40 хвилин в залежності від її розміру.

Готову паску вийняти з духовки, дати охолонути.


Поки випікається домашній паска, готується крем-глазур для прикраси. У високій чаші збити 2 яєчних білка і додати 2 чайні ложки лимонного соку. Збиваючи міксером, поступово додати невеликими порціями цукрову пудру.

Збита глазур рівномірно наноситься кулінарної пензликом.

Прикрасою паски можуть послужити різноманітні кондитерські посипання, мармелад, цукерки.

Великодні паски Великодні паски на вершковому маслі Вершкові великодні паски паска з родзинками і цукатами паска з родзинками на сухих дріжджах Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Тісто для пасок