З появою хлібопічок процес приготування великодніх пасок стало набагато простіше. Вам не потрібно робити опару, вимішувати тісто і чекати кілька разів поки воно підійде. Простий підготуйте всі інгредієнти і завантажте їх в певному порядку в чашу хлібопічки, а вона зробить все за вас.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 285 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 115 гр.
- Вода гаряча – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Молоко коров’яче – 40 мл
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Родзинки – 30 гр.
- Цукати – 15 гр.
- Мигдаль – 15 гр.
Процес приготування:
Як приготувати паску в хлібопічці на 500 грам? Ізюм промийте в теплій воді. Після залийте окропом і залиште набухати на 15 хвилин. Родзинки з сухого перетвориться в соковитий і м’який. Саме такий родзинки потрібен нам для приготування паски.
Розбийте яйця в глибоку миску і збийте їх віночком або міксером. Збиті яйця дозволять тесту стати пишніше.
Далі в чашу хлібопічки додайте інгредієнти, дотримуючись певного порядку. Так само зверніть увагу, що всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому заздалегідь дістаньте з холодильника яйця, молоко і вершкове масло. Завантажуйте інгредієнти в чашу в наступному порядку: яйця (збиті), масло вершкове, сіль, цукор, молоко, борошно пшеничне і потім сухі швидкодіючі дріжджі.
Коли всі інгредієнти будуть в чаші, помістіть її всередину хлібопічки і відрегулюйте налаштування машини (в даному випадку використовується хлібопічка «Мулинекс»). Кнопкою «Меню» увімкніть програму «Солодкий хліб», виберіть вага – 500 грам, скоринка середньої інтенсивності прожарювання. Натисніть «Старт» і чекайте сигнал.
Поки ви очікуєте сигнал хлібопічки, підготуйте начинку. Відкиньте замочений ізюм на друшляк і дайте стекти воді. Потім промокніть його кухонним або паперовим рушником. Мигдальний горіх подрібніть, використовуючи ніж. Як тільки хлібопічка подала сигнал, всипте підготовлену начинку в спеціальну ємність. Закрийте кришку і чекайте, поки паска повністю спечеться.
Готовий паску дістаньте з хлібопічки разом з чашею і дайте йому повністю охолонути. Тільки після цього вийміть його з чаші.
Остиглий паска прикрасьте на свій розсуд. Ось так легко і просто можна приготувати головний символ церковного свята Великодня і порадувати своїх рідних і близьких.
Приємного апетиту!
Великодні паски на сухих дріжджах Кекси в хлібопічці паска з родзинками і горіхами паски з горіхами Паски з начинкою великодні Святковий стіл на Великдень Страви на Великдень Тісто для пасок у хлібопічці