Пропоную приготувати паску в мультиварці Поларіс. Текстура тіста виходить ароматним і ніжним. Святкову паску можна задекорувати за своїм уподобанням і бажанням. Я для прикраси використовувала горіхи, цукати, часточки мандарина і сушену журавлину.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Свіжі дріжджі – 40 гр.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Ванілін – 8 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Ізюм – 80 гр.
- Цукати – 80 гр.
- в’ялена Журавлина – 50 гр.
- Мандарин – для прикраси
- Горіхи для прикраси
- Желатин харчовий – 15 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Джем абрикосовий – за смаком
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування паски в мультиварці Поларіс смачний! У невелику миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте свіжі дріжджі, столову ложку цукрового піску. Ретельно перемішайте до повного розчинення дріжджів.
Курячі яйця розбийте в глибоку ємність і додайте цукровий пісок. Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.
В дріжджову масу введіть кілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна. Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30-35 хвилин в теплому місці.
Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Цукати промийте і просушіть.
Обсохшіе родзинки перекладіть в невелику миску і присипте невеликою кількістю пшеничного борошна.
У підійшла опару додати яєчну масу, розм’якшене вершкове масло, сметану, сіль і ванільний цукор. Добре перемішайте до однорідного стану.
Решту пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте тісто.
Отримане тісто викладіть в ємність, попередньо змастивши невеликою кількістю рослинного масла, і оберніть харчовою плівкою. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Залиште в теплому місці приблизно на годину.
За цей час тісто добре збільшиться в обсягах.
У тісто викладіть родзинки і цукати. Ретельно вмішайте в тісто.
Тісто розділіть і заповніть паперові форми на 1/3. У чашу мультиварки поставте підставку для гарячого, зверху помістіть форми з тістом.
Закрийте кришку приладу і встановіть режим «Підігрів» на 20-25 хвилин. Потім увімкніть програму «Випічка», час приготування: 1 годину 35 хвилин.
Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште паски при закритій кришці на 20 хвилин. Готовність паски перевірте дерев’яної шпажкою і акуратно вийміть з мультиварки. Остудіть, перевернувши на бік.
Верхівки пасок покрийте абрикосовим джемом.
Наверх викладіть цукати, журавлину, горіхи і часточки мандарина.
Желатин залийте невеликою кількістю води і дайте набрякнути.
В невеликий сотейник покладіть столову ложку цукрового піску і меду, додайте дві столові ложки питної води. Поставте на невеликий вогонь, періодично помішуйте до повного розчинення меду і цукрового піску. Зніміть з вогню, трохи остудіть. Введіть набряклий желатин і добре перемішайте до повного розчинення кристалів желатину.
Отриманою масою промажте задекорований верх пасок, дайте застигнути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Вологі великодні паски з родзинками паска з родзинками і горіхами паски з горіхами Паски на Великдень паску на живих дріжджах Святковий стіл на Великдень Соковиті паски на Великдень Тісто для пасок