Вашій увазі надається рецепт випічки святкової паски в найбільш поширеної моделі мультиварки – «РедМонд» і зі стандартним набором програм. Паска в мультиварці готується так само, як і звичайний, добре пропечеться і не підгорить, тільки смак у нього вийде трохи інший. Тісто для паски готуємо безопарним способом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 750 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 1.5 ст. л.
- Вода – 40 мл
Процес приготування:
Продукти для випічки паски в мультиварці Редмонд заздалегідь дістаньте з холодильника, важливо, щоб вони не були холодними. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте до них цукор і з допомогою міксера збийте до пишного стану. Потім додайте до них потрібну кількість сметани, розм’якшене (не розтоплене) вершкове масло і все перемішайте.
В отриману масу налийте підігріте, але не гаряче, молоко. Відразу ж ложкою всі розмішуйте.
В отриману рідку основу насипте сухі дріжджі і вказане в рецепті кількість просіяної на сито борошна. Руками замісити туге і еластичне тісто. За необхідності можете борошна додати і більше. Замішують тісто до тих пір, поки воно буде добре відставати від долоні. Посуд з тестом прикрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1 годину в теплому місці, щоб воно добре підійшло. Якщо в квартирі прохолодно, можете тісто помістити в каструлю, включивши програму «Підігрів» на 1 годину.
Після закінчення цього часу тісто перекладіть на робочу поверхню столу, присипану мукою, обімніть його і додайте заздалегідь замочений ізюм і подрібнені горіхи. Ці добавки присипте борошном і перемішати з тестом, щоб вони рівномірно розподілилися.
Приготоване тісто розділіть на дві частини, щоб спекти два паски. Чашу приладу намажте олією. Покладіть в чашу один шматок тіста, закрийте кришку і встановіть програму «Підігрів» на 1 годину. За цей час тісто має добре підійти і збільшиться в об’ємі вдвічі.
Потім вимкніть прилад на програму «Випічка» на час (у середньому 1 годину). Після сигналу про закінчення програми паска з допомогою решітки для пароварки переверніть на інший бік і ще раз увімкніть програму «Випічка» на 15 хвилин, щоб паска покрився золотистою скоринкою і з другої сторони.
Поки паска випікається, приготуйте глазур. Для цього в окремий посуд помістіть 2 курячих білка, додайте щіпку солі і міксером збийте їх в стійку піну.
В каструлі зваріть сироп з цукру і води. Гарячий сироп тоненьким струменем наливайте до збитим білків, продовжуючи їх перемішувати міксером. В кінці додайте ложку свіжого лимонного соку. У вас повинна вийти густа, блискуча помадка.
Спечений паска вийміть з чаші, трохи остудіть і покрийте приготовленої заварний глазур’ю. Верх паски декоруйте кондитерської посипкою. Таким же чином спечіть другий паска.
Їжте на здоров’я!
Віденське тісто для пасок паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з начинкою великодні паску в мультиварці Редмонд Смачні великодні паски Солодкі паски Тісто для пасок