Настійно рекомендую приготувати дуже смачні і ароматні паски у паперовій формі в мультиварці. Для випічки можна використовувати спеціальні паперові форми для пасок або паперові стаканчики.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Родзинки – 200 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати паску в мультиварці в паперовій формі. У велику миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі, необхідну кількість цукрового піску, сіль, ванільний цукор, влийте рослинне масло і додайте розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте.
Розбийте в отриману масу курячі яйця і додайте декілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна. Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30 хвилин в теплому місці. Опара за цей час добре підніметься і збільшиться. Залишився кількість пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів.
Ретельно вимісіть тісто. Залиште в теплому місці приблизно на годину. Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки. Ретельно вмішайте в тісто.
перекладіть Тісто в заздалегідь змащену маслом чашу мультиварки. Закрийте кришку приладу і встановіть режим «Підігрів» на 20 хвилин. Потім акуратно вийміть тісто і розділіть на частини.
Паперові стаканчики змастіть рослинним маслом і заповнити тістом на 2/3 висоти.
Верх пасок змастіть збитим жовтком і помістіть паперові стаканчики в чашу мультиварки. Закрийте кришку приладу. Потім увімкніть програму «Випічка», встановіть час приготування 40 хвилин.
Готові паски обережно вийміть з мультиварки, повністю остудіть, обережно зніміть паперові стаканчики. Приготуйте глазур. Я зазвичай використовую білкову глазур. У глибоку ємність викладіть курячий білок і збийте міксером на середній швидкості, поступово введіть цукрову пудру і збільшіть швидкість.
Остиглі паски прикрасити глазур’ю.
Зверху присипте елементами декору на свій розсуд, дайте глазурі повністю застигнути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Великодні паски на опарі паска з родзинками класичний Повітряні великодні паски