Настійно рекомендую приготувати дуже смачні і ароматні паски у паперовій формі в мультиварці. Для випічки можна використовувати спеціальні паперові форми для пасок або паперові стаканчики.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Родзинки – 200 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати паску в мультиварці в паперовій формі. У велику миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі, необхідну кількість цукрового піску, сіль, ванільний цукор, влийте рослинне масло і додайте розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте.

Розбийте в отриману масу курячі яйця і додайте декілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна. Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30 хвилин в теплому місці. Опара за цей час добре підніметься і збільшиться. Залишився кількість пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів.

Ретельно вимісіть тісто. Залиште в теплому місці приблизно на годину. Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки. Ретельно вмішайте в тісто.

перекладіть Тісто в заздалегідь змащену маслом чашу мультиварки. Закрийте кришку приладу і встановіть режим «Підігрів» на 20 хвилин. Потім акуратно вийміть тісто і розділіть на частини.

Паперові стаканчики змастіть рослинним маслом і заповнити тістом на 2/3 висоти.

Верх пасок змастіть збитим жовтком і помістіть паперові стаканчики в чашу мультиварки. Закрийте кришку приладу. Потім увімкніть програму «Випічка», встановіть час приготування 40 хвилин.

Готові паски обережно вийміть з мультиварки, повністю остудіть, обережно зніміть паперові стаканчики. Приготуйте глазур. Я зазвичай використовую білкову глазур. У глибоку ємність викладіть курячий білок і збийте міксером на середній швидкості, поступово введіть цукрову пудру і збільшіть швидкість.

Остиглі паски прикрасити глазур’ю.

Зверху присипте елементами декору на свій розсуд, дайте глазурі повністю застигнути і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ванільні великодні паски Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Великодні паски на опарі паска з родзинками класичний Повітряні великодні паски