Перед вами рецепт паски як пух, який припаде до душі шанувальникам легкої і повітряної здобної випічки. Такий паска виходить в міру солодким, а головне – дуже смачним. Ванілін і цедра лимона надають випічці неповторний смак. Якщо слідувати кроків, описаних в рецепті, то результат вас приємно здивує.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сухі дріжджі – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Ізюм – 140 гр.
  • Ванілін – 3 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Глазур для прикраси
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати паску як пух. Молоко нагріваємо до теплого стану, переливаємо його в глибоку ємність. Додаємо до нього дріжджі і одну столову ложку цукрового піску. Все перемішуємо.

Далі просіваємо в дріжджову суміш борошно пшеничне (300 г). Інгредієнти перемішуємо. Опару ставимо в тепле місце на 60 хвилин.

Родзинки слід ретельно промити під проточною водою. Заливаємо його окропом і залишаємо на 10 хвилин. Теж саме робимо і з цукатами.

Волоські горіхи всипаємо в чашу блендера і подрібнюємо їх.

В миску вбиваємо курячі яйця, додаємо ванілін, щіпку солі і залишився цукровий пісок. Яєчно-цукрову суміш необхідно збити міксером протягом 5 хвилин. За цей час суміш побіліє.

Після цього яєчно-цукрову суміш перекладаємо в опару. Сюди ж викладаємо розм’якшене вершкове масло. Все перемішуємо.

Відкладіть в сторону пару столових ложок пшеничного борошна для сухофруктів. Далі слід поступово всипати решту борошно пшеничне до решти інгредієнтів. Для зручності тісто вимішуємо міксером, потім залишаємо в теплому місці на 60 хвилин.

Родзинки і цукати перекладаємо в друшляк, тим самим даючи стекти рідини. Після цього пересипаємо цукати і родзинки на паперовий рушник, щоб максимально їх обсушити.

Сухофрукти присипаємо залишеної пшеничним борошном. У такому вигляді їх буде простіше ввести в тісто.

Потім подрібнені волоські горіхи, цукати, родзинки і цедру лимона перекладаємо в тісто. Вимішуємо його, рівномірно розподіляючи начинку. Ставимо тісто в тепле місце на 60 хвилин.

Руки рясно змащуємо рослинним маслом, потім обминаємо тісто. Після цього розкладаємо тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на третину. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. На даному етапі необхідно включити прогріватися духовку, встановивши температуру 180 градусів.

В прогріту духовку ставимо випікатися паски на 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Готові паски необхідно прикрасити глазур’ю та кондитерської посипкою.

Приємного вам чаювання!

Ванільні великодні паски Великодні паски Великодні паски на сухих дріжджах паски з горіхами паски з цукатами паску класичний Повітряні великодні паски