Перед вами рецепт паски як пух, який припаде до душі шанувальникам легкої і повітряної здобної випічки. Такий паска виходить в міру солодким, а головне – дуже смачним. Ванілін і цедра лимона надають випічці неповторний смак. Якщо слідувати кроків, описаних в рецепті, то результат вас приємно здивує.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сухі дріжджі – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Ізюм – 140 гр.
- Ванілін – 3 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Глазур для прикраси
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати паску як пух. Молоко нагріваємо до теплого стану, переливаємо його в глибоку ємність. Додаємо до нього дріжджі і одну столову ложку цукрового піску. Все перемішуємо.
Далі просіваємо в дріжджову суміш борошно пшеничне (300 г). Інгредієнти перемішуємо. Опару ставимо в тепле місце на 60 хвилин.
Родзинки слід ретельно промити під проточною водою. Заливаємо його окропом і залишаємо на 10 хвилин. Теж саме робимо і з цукатами.
Волоські горіхи всипаємо в чашу блендера і подрібнюємо їх.
В миску вбиваємо курячі яйця, додаємо ванілін, щіпку солі і залишився цукровий пісок. Яєчно-цукрову суміш необхідно збити міксером протягом 5 хвилин. За цей час суміш побіліє.
Після цього яєчно-цукрову суміш перекладаємо в опару. Сюди ж викладаємо розм’якшене вершкове масло. Все перемішуємо.
Відкладіть в сторону пару столових ложок пшеничного борошна для сухофруктів. Далі слід поступово всипати решту борошно пшеничне до решти інгредієнтів. Для зручності тісто вимішуємо міксером, потім залишаємо в теплому місці на 60 хвилин.
Родзинки і цукати перекладаємо в друшляк, тим самим даючи стекти рідини. Після цього пересипаємо цукати і родзинки на паперовий рушник, щоб максимально їх обсушити.
Сухофрукти присипаємо залишеної пшеничним борошном. У такому вигляді їх буде простіше ввести в тісто.
Потім подрібнені волоські горіхи, цукати, родзинки і цедру лимона перекладаємо в тісто. Вимішуємо його, рівномірно розподіляючи начинку. Ставимо тісто в тепле місце на 60 хвилин.
Руки рясно змащуємо рослинним маслом, потім обминаємо тісто. Після цього розкладаємо тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на третину. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. На даному етапі необхідно включити прогріватися духовку, встановивши температуру 180 градусів.
В прогріту духовку ставимо випікатися паски на 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Готові паски необхідно прикрасити глазур’ю та кондитерської посипкою.
Приємного вам чаювання!
Ванільні великодні паски Великодні паски Великодні паски на сухих дріжджах паски з горіхами паски з цукатами паску класичний Повітряні великодні паски