Від усієї душі хочу поділитися незвичайно смачним рецептом пасти Карбонара з куркою і беконом. Гаряче ситне блюдо виходить соковитим і апетитним, чудовий варіант для святкового обіду або романтичної вечері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вершки – 375 мл
  • Бекон – 120 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 400 гр.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Петрушка сушена – за смаком
  • Базилік сушений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти карбонара з куркою і беконом. У глибоку каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів.

Бекон наріжте тонкими скибочками. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.

добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, викладіть подрібнений бекон і, постійно помішуючи, злегка обсмажте.

Курячу грудку гарненько вимийте, а потім викладіть в каструлю, налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть курку під кришкою приблизно 20 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно наріжте ножем.

Зварене куряче м’ясо трохи остудіть, а потім наріжте на шматочки середнього розміру.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.

Додайте в сковороду з обсмаженим беконом. Викладіть вершкове масло, подрібнений ріпчаста цибуля і куряче м’ясо.

Посоліть і поперчіть, додайте сушений базилік і петрушку. Ретельно перемішайте і обсмажте кілька хвилин.

Курячі жовтки викладіть в невелику ємність, гарненько перемішайте, влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте до однорідної консистенції.

Відварені спагетті процідіть через друшляк або сито, відправте в сковороду. Влийте приготований вершковий соус.

В сковороду з стравою додайте подрібнений сир.

Ретельно перемішайте. Прогрійте блюдо буквально пару хвилин.

Ароматну пасту Карбонара з куркою і беконом подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом Паста карбонара з куркою Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками Спагеті карбонара з вершками і беконом