Від усієї душі хочу поділитися незвичайно смачним рецептом пасти Карбонара з куркою і беконом. Гаряче ситне блюдо виходить соковитим і апетитним, чудовий варіант для святкового обіду або романтичної вечері.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вершки – 375 мл
- Бекон – 120 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 400 гр.
- Куряче філе – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Петрушка сушена – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування пасти карбонара з куркою і беконом. У глибоку каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів.
Бекон наріжте тонкими скибочками. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.
добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, викладіть подрібнений бекон і, постійно помішуючи, злегка обсмажте.
Курячу грудку гарненько вимийте, а потім викладіть в каструлю, налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть курку під кришкою приблизно 20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно наріжте ножем.
Зварене куряче м’ясо трохи остудіть, а потім наріжте на шматочки середнього розміру.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем.
Додайте в сковороду з обсмаженим беконом. Викладіть вершкове масло, подрібнений ріпчаста цибуля і куряче м’ясо.
Посоліть і поперчіть, додайте сушений базилік і петрушку. Ретельно перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
Курячі жовтки викладіть в невелику ємність, гарненько перемішайте, влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте до однорідної консистенції.
Відварені спагетті процідіть через друшляк або сито, відправте в сковороду. Влийте приготований вершковий соус.
В сковороду з стравою додайте подрібнений сир.
Ретельно перемішайте. Прогрійте блюдо буквально пару хвилин.
Ароматну пасту Карбонара з куркою і беконом подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом Паста карбонара з куркою Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками Спагеті карбонара з вершками і беконом