Цей чудовий рецепт обов’язково стане в нагоді всім, хто часто буває на природі або на пікніку. Рекомендую приготувати шампіньйони на решітці на мангалі. Запечені печериці можуть виступити в якості додаткового або навіть самостійного ситного страви.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Печериці свіжі – 1 кг
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати печериці на решітці на мангалі просто! Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю.

Тим часом молоді печериці ретельно промийте під проточною водою і обсушіть їх за допомогою паперових рушників.

Викладіть їх в глибоку ємність. Щедро посипте сіллю і перемішайте.

Потім додайте за власним уподобанням майонез. Я додала приблизно 5 столових ложок.

Потім додайте за власним уподобанням сметану. Я додала приблизно 5 столових ложок. Ви можете використовувати або сметану або майонез. Але мені більше подобається їх суміш.

За смаком додайте чорний мелений перець і ретельно перемішайте руками, накрийте кришкою і залиште приблизно на 25-30 хвилин, щоб печериці добре замариновались і рівномірно вкрилися соусом.

Замариновані печериці викладіть на решітку. На підготовлений мангал з готовими вугіллям викладіть грати з печерицями.

Готуйте страву приблизно 15-25 хвилин в залежності від розмірів ваших печериць, періодично перевертаючи їх. За цей час гриби добре підрум’яняться.

апетитні Готові печериці подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Маринад для печериць на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі