Літо – це пора відпочинку на природі і звичайно ж шашлику. Пропоную вам простий, швидкий і дуже смачний варіант шашлику з печериць на мангалі в маринаді на основі соєвого соусу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Соєвий соус – 100 мл
- Мед – 1 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Паприка – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати шампіньйони в соєвому соусі з часником на мангалі? Для початку очищаємо печериці від шкірки (так вони краще промаринуются). Моєму їх і при бажанні відокремлюємо ніжки від шляпок.
Потім готуємо маринад. Для цього змішуємо соєвий соус, дрібно нарізаний часник, мед (якщо не любите змішання смаків на східний манер, то можете знехтувати даними інгредієнтом), французьку гірчицю і за бажанням паприку. Не забуваємо додати рослинне масло, воно обволікає гриби і дозволяє їм залишитися соковитими після обжарювання.
Підготовлені гриби кладемо в пакет (можна використовувати як вакуумний, так і звичайний целофановий пакет) і заливаємо їх маринадом. Закриваємо або зав’язуємо пакет і акуратно його ворочаем, щоб дати можливість маринаду рівномірно розподілиться. Залишаємо гриби маринуватися на 30 хвилин. Під час маринування бажано ще 2-3 рази перемішати гриби в пакеті.
Замариновані печериці викладаємо на решітку і відправляємо на мангал.
Періодично перевертаючи ґрати готуємо печериці 10-15 хвилин.
Готові печериці знімаємо з решітки на тарілку і з задоволенням їмо. Зазвичай саме вони «летять» зі столу першими!
Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі