З печінки можна приготувати дуже смачний торт. Ніжне тісто готується з курячої печінки і манки, а в якості прошарку використовуємо пасеровані овочі, які надають торту соковитість, пікантність і аромат. Такий торт не тільки успішно виступить у ролі закуски, але і може стати святковим ситною вечерею.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча печінка – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Кефір – 100 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений (для тіста) – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Готувати печінковий торт з манкою просто! Курячу печінку ретельно промиваємо, обрізаємо все прожилки і судини. Пропускаємо печінку через м’ясорубку або за допомогою блендера подрібнюємо в однорідну масу. До подрібненої печінки додаємо кефір або молоко в зазначеному обсязі.

Засипаємо манку до печінки, перемішуємо.

Суміш печінки і манки залишаємо на півгодини постояти, щоб крупа могла розм’якнути перед випіканням.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. На сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо в нього нарізану цибулю. На середній температурі плити обсмажуємо цибулю до прозорості, періодично помішуючи.

Під час обсмажування цибулі промиваємо і очищаємо моркву. Натираємо її на крупній тертці і додаємо в сковорідку до цибулі, перемішуємо.

На низькій температурі пасеруємо суміш цибулі і моркви, поки овочі не стануть м’якими і не почнуть трохи рум’янитися. В кінці приготування додаємо до пассировке сіль і чорний мелений перець за смаком. Даємо овочам охолонути до теплого стану.

настоявшуюся печінкову масу додаємо сіль і чорний мелений перець, перемішуємо. Форму, в якій буде випікатися торт, добре промазуємо рослинним маслом. Рекомендується використовувати форму близько 26 сантиметрів в діаметрі, щоб висота готового торта вийшла адекватною. У підготовлену форму виливаємо половину печінкового тіста, розрівнюємо.

Поверх тіста розкладаємо пасеровані овочі, намагаючись розподіляти їх рівним шаром по всьому периметру.

На овочі виливаємо половину печінкового тіста, розрівнюємо поверхню. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо форму з тортом на середній рівень гарячої духовки і запікаємо протягом двадцяти хвилин.

Поки торт запікається, готуємо заливку. Для цього змішуємо в невеликому посуді яйце, майонез і сметану. Розмішуємо вручну віночком до повної однорідності.

Одержану гладеньку масу виливаємо поверх печінкового торта рівним шаром і продовжуємо запікати ще півгодини. Температуру при цьому потрібно знизити до 160 градусів.

Готовий торт має добре зарумяненную скоринку. Дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо в теплому або холодному вигляді. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний Торти