Дієтична їжа теж може бути різноманітною і смачною. Наприклад, тому рецепт, ви легко зможете приготувати дієтичний печінковий торт. Майонез, який використовується в класичному рецепті, замінюємо на несолодкий йогурт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вівсяні пластівці – 60 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Йогурт – 200 мл
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати печінковий торт дієтичний легко! Печінку помийте і замочіть в холодній воді на годину. Злийте воду, промийте ще раз.
Печінку разом з яйцями покладіть в блендер і подрібніть до повної однорідності.
Вівсяні пластівці перетріть в борошно, це можна зробити за допомогою кавомолки.
Змішайте печінкову масу з вівсяним борошном, посоліть за смаком.
В силіконові форми налийте невелику кількість тіста, формуючи з нього майбутні коржі для торта. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах 7-10 хвилин, вийміть готові коржі і залийте наступну порцію. Випікайте коржі поки не закінчиться тісто.
Моркву натріть на тертці. Цибулю наріжте півкільцями і злегка обсмажте, додайте до неї моркву і нарізані гриби, тушкуйте до м’якості моркви.
Йогурт змішайте з подрібненим часником і зеленню – у вас вийде соус для торта.
Покладіть перший корж на плоске блюдо, змастіть його йогуртній заправкою, покладіть начинку з овочів, накрийте наступним коржем. Аналогічним способом зберіть торт з інших коржів і начинки. По своєму смаку прикрасити верхній шар торта.
Торт поставте на 2-3 години в холодильник, щоб він просочився. Після цього він буде повністю готовий до вживання.
Приємного апетиту!
Печінковий торт в духовці Печінковий торт з грибами Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Торти