Прихильники здорового харчування не дадуть збрехати: печінка – надзвичайно цінний продукт для організму людини. Крім користі, з цього інгредієнта виходять ще й дуже смачні страви, як, наприклад, печінковий торт з морквою. Соковитий, незвичайний і дуже ніжний торт стане відмінною закускою і прикрасить ваш стіл.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча печінка – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування печінкового торта з морквою? Печінку помити, просушити на паперовому рушнику, видалити прожилки і плівочки. Один цибулю очистити. Печінку і цибулю пропустити через м’ясорубку.
Додати до печінкової масі молоко, рослинну олію. Масу посолити, поперчити, ретельно перемішати.
масу вбити яйця, поступово додати борошно, вимісити.
Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти столовою ложкою на неї печінковий млинець, обсмажити з одного боку.
Перевернути печінковий млинець на іншу сторону, обсмажити до золотистої скоринки.
Вийде близько 6 печінкових млинців.
Залишився цибулю почистити, нарізати півкільцями. Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Цибулю і моркву обсмажити до золотистого кольору.
Перший печінковий млинець промазати майонезом, викласти і акуратно розподілити трохи смаженої цибулі з морквою. Так само вчинити з рештою печінковими млинцями, формуючи торт.
Зверху торт за бажанням прикрасити тертим вареними яйцями або маринованими грибами. Дати торту кілька годин постояти в холодильнику і просочитися. Печінковий торт з морквою готовий!
Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки Торти