Прихильники здорового харчування не дадуть збрехати: печінка – надзвичайно цінний продукт для організму людини. Крім користі, з цього інгредієнта виходять ще й дуже смачні страви, як, наприклад, печінковий торт з морквою. Соковитий, незвичайний і дуже ніжний торт стане відмінною закускою і прикрасить ваш стіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свиняча печінка – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування печінкового торта з морквою? Печінку помити, просушити на паперовому рушнику, видалити прожилки і плівочки. Один цибулю очистити. Печінку і цибулю пропустити через м’ясорубку.

Додати до печінкової масі молоко, рослинну олію. Масу посолити, поперчити, ретельно перемішати.

масу вбити яйця, поступово додати борошно, вимісити.

Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти столовою ложкою на неї печінковий млинець, обсмажити з одного боку.

Перевернути печінковий млинець на іншу сторону, обсмажити до золотистої скоринки.

Вийде близько 6 печінкових млинців.

Залишився цибулю почистити, нарізати півкільцями. Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Цибулю і моркву обсмажити до золотистого кольору.

Перший печінковий млинець промазати майонезом, викласти і акуратно розподілити трохи смаженої цибулі з морквою. Так само вчинити з рештою печінковими млинцями, формуючи торт.

Зверху торт за бажанням прикрасити тертим вареними яйцями або маринованими грибами. Дати торту кілька годин постояти в холодильнику і просочитися. Печінковий торт з морквою готовий!

Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки Торти