Печінковий торт в мультиварці виходить дуже ніжним і схожим за текстурою на суфле. Цей рецепт можете використовувати як класичний, додаючи в торт різну начинку. Готувати торт можна з будь печінки: свинячий, яловичої або курячої. Готове блюдо красиво декорують зеленню, овочами, оливками – і воно буде гідно святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свиняча печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Вершки – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 – 4 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готовіть печінковий торт в мультиварці просто! Печінку помийте, видаліть жовчні протоки (заморожену попередньо розморозьте). Потім її розрізати на середні шматочки. Почистіть цибулини і також розріжте їх на частини. Шматочки печінки разом з цибулею перемеліть на м’ясорубці або в чаші блендера в однорідну масу. Потім додайте до неї вказане в рецепті кількість яєць, вершків, борошна і розпушувач.

Печінкову масу по своєму смаку посипте сіллю і перцем і добре розмішайте. Тісто має бути рідкуватий консистенції.

Чашу приладу намажте невеликою кількістю рослинного масла і перелийте в неї приготоване печінковий тісто. Встановіть на мультиварці програму «Випічка» на 50 хвилин.

Після закінчення цього часу корж залиште в мультиварці на 20 хвилин, щоб трохи охолов, а потім акуратно перекладіть його з чаші на плоску тарілку і залиште до повного охолодження.

Остиглий корж розріжте гострим ножем на 3 частини. Якщо корж кришиться, то розріжте його навпіл, а потім кожну половинку на 3 поперечних шматочка.

В піалі майонезний соус змішайте з подрібненим на часничниці часником і намажте їм всі коржі.

Поки торт остигає, почистіть цибулю і моркву, їх будь-яким способом подрібніть. Обсмажте ці овочі в мультиварці на програмі «Смаження» до легкого рум’яного кольору і по своєму смаку посоліть і поперчіть. Обсмажені овочі трохи остудіть. Зберіть торт, розміщуючи між коржами обсмажені цибулю і моркву. Верхній корж намажте соусом і декорують по своєму смаку. Торт залиште на 2 години для просочення коржів і потім подайте до столу.

Приємного апетиту!

Печінковий торт з часником Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт класичний Торти