Печінковий торт з яловичої печінки млинцями – ситна і оригінальна закуска. Такий торт можна подавати до святкового столу. Завдяки яскравому прикраси з овочів, страва надовго залишиться у пам’яті ваших гостей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловича печінка – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для прикраси: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Петрушка – 1 шт.

Процес приготування:

Рецепт печінкового торта з яловичої печінки млинцями гранично простий! Яловичу печінку промиваємо, очищаємо від плівок і жилок. Нарізаємо невеликими шматочками для зручності подальшого перемелювання.

Кладемо печінку в блендер разом з очищеною цибулиною. Подрібнюємо до однорідної кашки. Можна використовувати і м’ясорубку.

Печінкову суміш перелити в зручну посуд.

три яйця Розбиваємо в суміш. Перемішуємо.

Повільно всипаємо борошно, вливаємо молоко. Знову перемішуємо до однорідності.

Додаємо сіль і перець за смаком.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо млинці. Тісто викладаємо тонким шаром.

Другу цибулину подрібнюємо. Моркву чистимо і пропускаємо через крупну тертку.

Цибулю і моркву пасеруємо на сковороді до готовності. Можна додати сіль.

Починаємо формувати торт. Печінковий млинець рясно обмазуємо майонезом.

Закриваємо майонез ще одним млинцем. Тепер рівномірно викладаємо пасеровку з овочів.

Накриваємо пасеровку печінковим млинцем, який обмазуємо майонезом. Повторюємо послідовність шарів. Весь торт обмазуємо майонезом, в тому числі і бічну частину.

Відварюємо яйця, що залишилися. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовток розтираємо до дрібної кашки.

Білок дрібно нарізаємо або пропускаємо через тертку.

Білком обсипаємо боки торта. Інгредієнт добре прилипне до майонезу.

Верхній шар посипаємо жовтком.

Підготуємо прикраси. Огірок нарізаємо тонкими довгими пластинами. Зручно використовувати овочерізку.

Решту моркву відварюємо і ріжемо тонкими кружечками.

З моркви робимо трояндочки. Тонкі кружечки – це пелюстки. Цілий квітка формуємо руками і закріплюємо зубочисткою.

З огірка робимо листя. Теж формуємо руками, допомагаємо зубочисткою.

Викладаємо композицію на шар з жовтка, акуратно виймаємо зубочистки.

Додаємо до їстівної композиції петрушку. Починаємо прикрашати майонезом.

Майонез можна наносити сіточкою або малюнком. На ваш розсуд.

Тортик готовий! Тепер його необхідно відправити застигати в холодильник на 1-2 години. Після можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки