Смачний і поживний рецепт класичного печінкового коржа з яловичини. Запечені в духовці коржі зберігають всі корисні властивості цього чудового продукту. А як красиво торт виглядає на святковому столі і зникає в одну мить!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловича печінка – 1 кг
- Молоко коров’яче – 3 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 4 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати печінковий торт з яловичої печінки в духовці. Відокремлюємо печінку від білої пленочки і вирізаємо протоки. Після цього нарізаємо печінку на невеликі шматочки. У миску вливаємо 1,5 пт. Молока і замочуємо в ньому печінка на 2 години, щоб вона не гірчить.
Потім зливаємо молоко, а печінка пропускаємо через м’ясорубку.
Змішуємо подрібнену печінку з яйцями, борошном і молоком, що залишилося. Солимо приготовлену суміш і додаємо перець. Всі добре розмішуємо.
Розігріваємо духову піч при 180 градусах. Для випікання коржів беремо сковороду або форму для випічки. Змащуємо маслом ємність. І черпаком викладаємо першу порцію тіста. Розрівнюємо його по всій поверхні і ставимо в духову піч на 5-7 хв.
Таким чином, випікаємо всі коржі, час випічки може бути менше, все залежить від товщини коржів, тому дивіться, коли корж добре зарум’яниться, його можна виймати.
Тепер підготуємо начинку. Моркву чистимо, промиваємо водою і натираємо на крупній тертці. Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на невеликі шматочки.
Пасеруємо овочі на помірному вогні до золотистого кольору. І змішуємо їх з майонезом.
Збираємо наш печінковий торт. Викладаємо перший корж і добре промазуємо його начинкою. Зверху кладемо інший і повторюємо процес з усіма коржами. Верх прикрашаємо листочками петрушки.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт класичний