Печінковий торт зі сметаною виходить менш калорійним, ніж з майонезом. Спробуйте апетитну і більш корисну закуску для вашого столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловича печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана – 400 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування печінкового торта з яловичої печінки зі сметаною? Очищаємо овочі від шкірки. Морква пропускаємо через крупну тертку, цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до прозорості. Можна трохи посолити.
Приготуємо соус. Часник пропускаємо через прес, подрібнюємо трохи свіжої зелені і додаємо в сметану. Соус ретельно перемішуємо.
Печінку очистити від плівки, промиваємо під водою і пропускаємо через м’ясорубку. Подрібнену яловичу печінку змішуємо з яйцями, сіллю, молоком і борошном. Розмішуємо тісто.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо печінкові млинці до готовності.
Викладаємо на плоску тарілку печінковий шар, обмазуємо його сметанним соусом. Далі викладаємо пасеровку з моркви і цибулі.
Знову кладемо печінковий млинець. Повторюємо шари.
Готовий торт залишаємо ненадовго в холодильнику. Потім блюдо можна прикрасити залишилася зеленню і подавати до столу. Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний