Печінковий торт – це не просто смачна закуска, але і справжній кулінарний шедевр. Печінка для нього можна вибрати на свій розсуд, як і начинку. Дуже апетитною виходить соус зі сметани з зеленню і часником. Готується вона дуже легко, а ось тортик виходить просто неймовірним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловича печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Сметана – 100 гр.
- Часник 8 зуб.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати печінковий торт зі сметаною? Відразу підготуємо начинку, так як її потрібно буде потримати в холоді. Для цього змішаємо сметану, подрібнену зелень кропу і пресований часник. Ставимо в холодильник і приступаємо до печінки. Печінка потрібно подрібнити через м’ясорубку в однорідну масу.
Готову печінкову масу також ставимо в холод. Це потрібно для того, щоб кров злегка загусла. Так для коржів знадобитися менша кількість борошна, і вони будуть смачніші. Витримуємо 1 годину.
Тепер дістаємо печінку і додаємо до неї яйця. Добре розмішуємо і солимо.
Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на невеликі кубики. Замішуємо їх у фарш, також висипаємо в нього борошно. Щоб коржі вийшли гарними, подрібнюємо всю масу ще раз блендером.
Тепер розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом. Виливаємо першу порцію тіста і розрівнюємо його на сковороді так, щоб корж був не товщі див. Обсмажуємо до приємного рум’янцю з обох сторін. Таким чином смажимо все яловиче тісто.
Тепер збираємо наш торт. Викладаємо один корж і просочуємо його сметанною начинкою. Зверху укладаємо наступний корж, промазуємо його, і так повторюємо все з усіма коржами.
Верхівку можна прикрасити цибулею. Для цього нарізаємо залишилася цибулини кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору.
Прикрашаємо верх торта
Приємного апетиту!
Печінковий торт без молока Печінковий торт з часником Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки Торти