Свиняча печінка – смачний і ситний продукт. Зазвичай для святкового застілля він не використовується. Але є відмінний варіант страви зі свинячою печінкою – печінковий торт. Незвичність і оригінальність його смаку здивує і вас, і гостей!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свиняча печінка – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 0,5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Кріп – 30 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Для начинки: –
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Майонез – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки з морквою? Свинячу печінку промиваємо. При необхідності заздалегідь розморожуємо. Далі поміщаємо печінка в блендер і подрібнюємо. Печінка придбає м’яку пористу структуру.
Потім додаємо до печінки молоко і курячі яйця. Перемішуємо.
Змішуємо розпушувач і борошно пшеничне та вводимо їх до решти інгредієнтів.
Далі необхідно все якісно перемішати, намагаючись розбивати грудочки борошна. Після цього додаємо до печінкової масі рослинне масло.
Розігріваємо сковороду і приступаємо до випікання печінкових млинчиків для торта. Викладаємо обсмажуватися невелику кількість тіста. Як тільки тісто змінить колір з червонуватого на коричневий, а на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки, перевертаємо млинчик і запікаємо другу сторону.
Таким чином, випікаємо всі млинці.
Приготуємо начинку, поки млинці для торта будуть остигати. Після очищення моркви і цибулі слід їх подрібнити. Обсмажуємо на сковороді підготовлені овочі. Приправляємо сіллю.
Майонез змішуємо з чорним перцем і дрібно нарізаним часником. Все перемішуємо і пробуємо на смак. Якщо буде потрібно, додаємо сіль.
Один млинець викладаємо на блюдо і змащуємо майонезній сумішшю.
Далі викладаємо трохи цибульно-морквяної начинки. Поверх кладемо наступний млинець і повторюємо процедуру.
Аналогічним чином збираємо повністю печінковий торт.
В самому кінці прикрашаємо торт нарізаним (або тертим) плавленим сиром і рубаною зеленню.
Відправляємо торт в холодильник хоча б на 60 хвилин, щоб він повністю охолодився. Потім дістаємо, нарізаємо на порції і угощаемся.
Приємного вам апетиту!
Печінковий торт з часником Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки