Свиняча печінка – смачний і ситний продукт. Зазвичай для святкового застілля він не використовується. Але є відмінний варіант страви зі свинячою печінкою – печінковий торт. Незвичність і оригінальність його смаку здивує і вас, і гостей!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свиняча печінка – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 0,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Кріп – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Для начинки: –
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки з морквою? Свинячу печінку промиваємо. При необхідності заздалегідь розморожуємо. Далі поміщаємо печінка в блендер і подрібнюємо. Печінка придбає м’яку пористу структуру.

Потім додаємо до печінки молоко і курячі яйця. Перемішуємо.

Змішуємо розпушувач і борошно пшеничне та вводимо їх до решти інгредієнтів.

Далі необхідно все якісно перемішати, намагаючись розбивати грудочки борошна. Після цього додаємо до печінкової масі рослинне масло.

Розігріваємо сковороду і приступаємо до випікання печінкових млинчиків для торта. Викладаємо обсмажуватися невелику кількість тіста. Як тільки тісто змінить колір з червонуватого на коричневий, а на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки, перевертаємо млинчик і запікаємо другу сторону.

Таким чином, випікаємо всі млинці.

Приготуємо начинку, поки млинці для торта будуть остигати. Після очищення моркви і цибулі слід їх подрібнити. Обсмажуємо на сковороді підготовлені овочі. Приправляємо сіллю.

Майонез змішуємо з чорним перцем і дрібно нарізаним часником. Все перемішуємо і пробуємо на смак. Якщо буде потрібно, додаємо сіль.

Один млинець викладаємо на блюдо і змащуємо майонезній сумішшю.

Далі викладаємо трохи цибульно-морквяної начинки. Поверх кладемо наступний млинець і повторюємо процедуру.

Аналогічним чином збираємо повністю печінковий торт.

В самому кінці прикрашаємо торт нарізаним (або тертим) плавленим сиром і рубаною зеленню.

Відправляємо торт в холодильник хоча б на 60 хвилин, щоб він повністю охолодився. Потім дістаємо, нарізаємо на порції і угощаемся.

Приємного вам апетиту!

Печінковий торт з часником Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки