Торт зі свинячої печінки – один із смачних варіантів урізноманітнити страви з цього корисного і смачного продукту. Такий торт прикрасить будь-який стіл і підійде для урочистого випадку. Щоб печінка не гірчить і була більш м’якою і ніжною – обов’язково вимочіть її в молоці.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Свиняча печінка – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 0.5 склянки
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Майонез – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 4 шт.
- Петрушка для прикраси
- Кріп для прикраси
- Молоко коров’яче (для замочування) – 200 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати печінковий торт зі свинячої печінки зі сметаною, печінка промийте і замочіть в холодному молоці на 30 хвилин. Цибулю і моркву очистити.
Подрібніть цибулю дрібними кубиками і обсмажте на середньому вогні в невеликій кількості масла на гарячій сковороді до прозорого кольору.
Моркву натріть на тертці і покладіть до цибулі.
Печінка пропустіть через м’ясорубку або подрібнити в комбайні. Додайте яйця, сметану і спеції. Просійте в печінкову масу борошно і добре перемішайте.
Розігрійте сковороду, змастіть її маслом і посмажте печінкові млинці на невеликому вогні з обох сторін по 4 хвилини.
Викладіть перший млинець на плоску тарілку і покрийте тонкою сіткою майонезу.
Покладіть на нього шар підсмажених овочів. І так укладіть всі млинці, формуючи торт.
Прикрасьте зверху торт частиною піджарки і листям зелені. Поставте його в холод на просочення на 3 години.
Приємного апетиту!
Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки Торти