Ганаш – це мікс білого шоколаду, вершків та вершкового масла в різних пропорціях. Така маса має щільну текстуру і чудово тримає форму, а це відмінні якості для крему, коли мова йде про вирівнювання торта. Як правило, після складання коржів фінальний вигляд торта має похибки, а з допомогою ганаша можна довести виріб до ідеальної форми. Шар такого крему зберігає задану товщину і не тече.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 100 мл
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування крему ганаш на білому шоколаді для вирівнювання торта. Білий шоколад ламаємо на невеликі шматочки.

Щоб прискорити процес його подальшого розчинення у вершках, можна дрібно подрібнити плитку ножем або натерти на тертці.

Якщо використовуються шоколадні краплі, то з ними нічого не потрібно робити. Поміщаємо подрібнений шоколад в миску.

Заливаємо білий шоколад зазначеною кількістю вершків, додаємо ванілін.

Тепер ставимо миску на водяну баню і нагріваємо вміст при частому помішуванні. Потрібно розтопити шматочки шоколаду в вершках. Як варіант, замість водяній лазні можна використовувати мікрохвильову піч, нагріваючи в ній вміст миски інтервалами по п’ятнадцять-двадцять секунд. Після кожного прогрівання ретельно вимішуємо масу, щоб забезпечити рівномірне плавлення.

Після того, як вершки і білий шоколад нагріються і об’єднаються, додаємо в отриману масу вершкове масло.

Перемішуємо, дозволяючи маслу розтанути і з’єднатися з загальною масою.

Далі крему даємо охолонути до кімнатної температури і поміщаємо його в холодильник для стабілізації. Можна залишити крем в мисці, накривши харчовою плівкою в контакт. А можна відразу перекласти в кондитерський мішок і охолоджувати вже в ньому.

Витримуємо ганаш на холоді як мінімум три-чотири години. Перед використанням дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини – вийде ідеальна податлива консистенція, щоб комфортно наносити крем на поверхню торта. Якщо крем знаходиться в кондитерському мішку, то його дуже зручно відсаджувати на поверхню торта, дотримуючись потрібну товщину покриття – потім залишиться вирівняти шар спатулой.

Приємного апетиту!

Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для вирівнювання торта Крем для вирівнювання торта, який не тане Крем для торта Масляний крем для вирівнювання торта Масляний крем для торта Торти