Пропоную приготувати ароматну закуску з болгарського перцю. Маринований перець в томатному соусі виходить досить ароматним і яскравим не тільки за кольором, але і за смаком. Закуску можна подавати як самостійне блюдо або використовувати для приготування страв, наприклад голубців.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1,2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати перець, маринована в томатному соусі, помідори і болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть. Помідори розріжте навпіл, видаліть плодоніжку, а потім пропустіть через соковижималку. Також можна скористатися м’ясорубкою або блендером, але в цьому випадку томатну масу потрібно буде протерти через сито. Томатний сік вилийте в каструлю з товстим дном і поставте на середній вогонь.
Тим часом болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте на 4-6 частин залежно від розміру, щоб вийшли шматочки.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими пластинками.
В томатну заливку додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії, нарізаний часник і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.
Нарізаний болгарський перець викладіть в киплячий томатний соус і варити 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і перемішайте. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячу закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з перцями догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з маринованим перцем в томатному соусі та перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Не забудьте скуштувати смачну заготовку.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму