Якщо у вас обмежений час для роботи на кухні, можете заготовити перець на зиму в магазинному томатному соку. Вийде також смачно, як і заготівля з помідорами. У даному рецепті вам пропонується законсервувати перець цілими плодами, тільки візьміть міцні і неушкоджені плоди. Рецепт зручний для заготівлі великої кількості перців. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 2.5 кг
- Томатний сік – 2 л
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати перець в магазинному томатному соку. Ретельно помийте перці під проточною водою. Потім наколіть виделкою плоди в декількох місцях, щоб овочі добре промариновались всередині.
Потім перці треба пробланшировать. Для цього закип’ятіть в каструлі чисту воду. На 2 хвилини опускайте перці в окріп, поклавши їх у друшляк.
В іншу каструлю налити томатний сік і закип’ятіть його. Додайте в сік розраховане кількість солі, цукру і масла. Сік перемішайте і поваріть 2-3 хвилини і налийте до соку оцет. Порційно кладіть у киплячий томатний сік перці і проваривайте кожну порцію по 10 хвилин від початку кипіння.
Зварені перці перекладайте в стерильні банки, намагаючись укласти їх найбільш щільно. Вогонь під каструлею не вимикайте.
Потім перці в банках залийте киплячим соком і закатайте прокип’яченими кришками. Остудіть перець в перевернутому стані і під «шубою». Охолоджені банки перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Салати з болгарського перцю на зиму