Це рецепт для тих, кому не подобаються заготовки з оцтом. Для надійності консервації цієї закуски можна додати до неї лимонну кислоту, можна загасити перець протягом години і можна простерилізувати заготовку в банках. У цьому рецепті вам пропонується додати до перцю лимонку. Для отримання яскравою і насиченою закуски потрібно взяти солодкі і м’ясисті помідори і перці. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Болгарський перець солодкий – 2.5 кг
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Масло рослинне – 8 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Часник 8 зуб.
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати перець в томатній заливці без оцту? У солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння. Потім промийте його і наріжте на шматочки довільних розмірів і форми. Нарізаний перець перекладіть у велику посуд і на 15 хвилин залийте крутим окропом. Потім відкиньте перець на друшляк, щоб стекла вся вода.
Помідори помийте, розріжте на шматочки і подрібніть в пюре за допомогою м’ясорубки або блендера.
Томатне пюре перелийте в спеціальну для варіння варення каструлю, додайте до нього розраховану кількість солі, цукру, рослинної олії і насипте горошки перцю. Пюре добре перемішайте і на великому вогні доведіть до кипіння.
Потім в каструлю до пюре перекладіть шматочки перцю. Доведіть його до кипіння і поваріть на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
Часник почистіть і подрібніть на часничниці.
В приготований перець покладіть листочки лавра, подрібнений часник і насипте чайну ложечку лимонки. Масу перемішайте, поваріть 5 хвилин і вимкніть вогонь.
У заздалегідь простерилізовану баночки перекладіть шматочки перцю і залийте їх гарячим томатним соусом, заповнюючи баночки до верху. Потім баночки закатаю, переверніть на кришки і остудіть під будь-який «шубою». Зберігайте перець в прохолодному темному місці.
Вдалих заготовок!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму