Томатний сік приготуємо з стиглих помідорів, так заготівля з перцю буде дуже корисною, соковитою і натуральної. Взимку можна відкрити баночку і закуска готова швидко опиниться у вас на столі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,2 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування перцю в томатному соку на зиму? Помідори і перець вимийте. Помідори розріжте на кілька частин і вичавіть з них сік на соковижималці або потріть на тертці і процідіть через марлю. Помістіть сік в каструлю і поставте на малому вогні прогріватися.

У перцю видаліть коробочку з насінням. Розріжте овочі навпіл, а потім на поздовжні скибочки.

З часнику зніміть піну, сполосніть і наріжте пластинками.

Сік посоліть, поцукруйте, додайте перець, масло і подрібнений часник.

Відразу укладіть перець в каструлю і поверніть на вогонь. Шматки перцю поступово уварятся. Перемішайте вариво і готуйте 25 хвилин при малому кипінні. За 5 хвилин до закінчення готовності влийте оцет.

Розкладайте перець по банкам і заливайте томатним соком до верху. Закупорьте банки кришками і переверніть. Укутайте ковдрою тару і залиште на 10 годин для охолодження.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму