Томатний сік приготуємо з стиглих помідорів, так заготівля з перцю буде дуже корисною, соковитою і натуральної. Взимку можна відкрити баночку і закуска готова швидко опиниться у вас на столі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,2 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування перцю в томатному соку на зиму? Помідори і перець вимийте. Помідори розріжте на кілька частин і вичавіть з них сік на соковижималці або потріть на тертці і процідіть через марлю. Помістіть сік в каструлю і поставте на малому вогні прогріватися.
У перцю видаліть коробочку з насінням. Розріжте овочі навпіл, а потім на поздовжні скибочки.
З часнику зніміть піну, сполосніть і наріжте пластинками.
Сік посоліть, поцукруйте, додайте перець, масло і подрібнений часник.
Відразу укладіть перець в каструлю і поверніть на вогонь. Шматки перцю поступово уварятся. Перемішайте вариво і готуйте 25 хвилин при малому кипінні. За 5 хвилин до закінчення готовності влийте оцет.
Розкладайте перець по банкам і заливайте томатним соком до верху. Закупорьте банки кришками і переверніть. Укутайте ковдрою тару і залиште на 10 годин для охолодження.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму