Компот з персиків з ароматними і красивими фруктами і насиченим смаком користується великим попитом у багатьох сім’ях. У цьому рецепті вам пропонується приготувати його шматочками без кісточок і консервуванням без стерилізації. Важливою умовою такої заготовки є ретельна підготовка банок для компоту. Для нього також вибирають тверді і зрілі персики, а кількість фруктів на одну банку вибирайте за власним смаком.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Рецепт приготування персикового компоту без кісточок на 3-х літрову банку на зиму смачний! Вибрані для компоту якісні персики промийте під проточною водою і обсушіть серветкою. Потім ножем по борозенці розрізати плоди навпіл і видаліть кісточки. З допомогою фігурного ножа персики наріжте на однакові за розміром шматочки.
В каструлі закип’ятіть чисту воду, розчиніть в ній цукор (кількість води і цукру розрахуйте на ваш обсяг заготівлі) і поваріть сироп пару хвилин.
Персиковий шматочки на будь-якому пристосуванні (друшляк або сито) на 20 секунд опустіть в киплячий сироп, тобто пробланшируйте.
Потім акуратно перекладіть з в заздалегідь підготовлені банки, заповнюючи їх не менш ніж на половину обсягу. Потім персики в банку залийте цукровим сиропом до самого горлечка.
Банки відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Перевірте надійність закачування. Потім поставте на кришки і накрийте теплим покривалом на одну добу. Повністю остиглі банки з персиковим компотом без кісточок перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!