Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом чудового пісного горохового супу-пюре без використання м’яса. Перше блюдо виходить з густою однорідною консистенцією. Такий суп зігріє вас холодним осіннім днем і добре наситить. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох колотий – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 шт.
  • Насіння кропу для прикраси
  • Масло оливкове – для прикраси
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – за смаком
  • Сухарики – для прикраси
  • Кокосове молоко – для прикраси

Процес приготування:

Готувати пісний гороховий суп-пюре без м’яса просто! Колоту горохову крупу промийте, а потім залиште на ситі, щоб зайва волога скла.

Горох викладіть в каструлю, залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години. Картоплю вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, наріжте кубиками і надішліть в каструлю.

Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці.

Овочі викладіть у добре розігріту сковороду і обсмажте до м’якості, періодично помішуючи. Засмажку викладіть в суп, посоліть і доведіть до кипіння.

Гарячу каструлю акуратно зніміть з вогню. Скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції.

Ніжний пісний гороховий суп-пюре, приготований без м’яса, розлийте по тарілках, зверху полийте оливковою олією і кокосовим молоком, прикрасьте насінням і хрусткими сухариками. Подавайте апетитне перше блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Горохове пюре Горохове пюре без замочування гороху Гороховий суп Гороховий суп у каструлі Пісний суп гороховий