Коли ми чуємо вислів «пісна їжа» зазвичай ми відразу уявляємо щось максимально несмачне. Але з правильним рецептом навіть пісна їжа може заграти всіма відтінками смаку. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати пісний, але пористий, м’який і смачний кекс.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Морква – 2 шт.
- Яблука – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Ванілін – за смаком
- Розпушувач тіста – 0.5 пакетів
Процес приготування:
Готувати пісний морквяно-яблучний кекс легко! Натираємо моркву на дрібній тертці.
Яблуко, в свою чергу, натираємо на крупній тертці.
Змішуємо яблуко з морквою, додаємо рослинне масло.
Додаємо в суміш цукор, а також сіль і ванілін. Гарненько все перемішуємо. Залишаємо суміш приблизно на п’ять хвилин, щоб морква пустила сік.
Змішавши борошно з розпушувачем, додаємо їх в тісто. Ретельно перемішуємо.
Змащуємо форму маслом і викладаємо на неї тісто. При цьому важливо залишити місце зверху, щоб кексу було куди піднятися.
Ставимо кекс в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно півгодини. Визначаємо готовність кексу з допомогою дерев’яної шпажки.
Коли кекс готовий, краще дати йому трохи охолонути і тільки потім діставати з форми. Приємного і смачного посту!
Ванільні кекси Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці