Як варіант страви для пісного столу ви можете за цим рецептом приготувати плов з грибами і овочами. Рецепт простий, і страва вийде смачне і ситне, адже гриби в поєднанні з рисом і овочами надають плову особливий оригінальний смак. Готуємо пісний грибний плов з цибулею, морквою, солодким перцем, але склад овочів можна змінити по своєму смаку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рис білий – 170 гр.
- Печериці свіжі – 125 гр.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 30 мл
- Зелень – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісного плову з овочами і грибами? Спочатку добре промийте холодною водою потрібну кількість рису і пересипте його на кухонний рушник, щоб рис трохи підсох. Солодкий перець очистіть від насіння і перегородок і наріжте його тонкою соломкою.
Гриби почистіть, добре промийте і наріжте на невеликі шматочки.
В окремій сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому нарізані гриби і перець. Обсмажуйте до повного випаровування грибного соку.
Зубки часнику очистіть від лушпиння. Нарізати часник не треба.
Почистіть і помийте цибулину і морквину. Моркву наріжте на тонку соломку.
Лук нашаткуйте тонкими чверть або півкільцями.
В іншій сковорідці, в якій будете готувати плов, розігрійте масло і обсмажте в ньому до легкого рум’яного кольору нарізані моркву і цибулю.
Потім до цим овочам перекладіть підготовлений рис, перемішайте і посмажте цю суміш 2-3 хвилини на невеликому вогні. Потім налийте до рису з овочами склянку чистої води.
Плов на великому вогні доведіть до кипіння, покладіть до нього очищені часникові зубки і по своєму смаку посипте сіллю і приправою для плову. Коли плов закипить, сковорідку закрийте кришкою, зробити самий маленький вогонь і готуйте страву протягом 20-25 хвилин. Якщо вода википить раніше, то долийте трохи і тушкуйте плов до повної готовності рису.
За 5 хвилин до закінчення готування до перекладіть рісу обсмажені гриби з солодким перцем, і все акуратно перемішайте.
Приготований пісний плов з грибами і овочами посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню, ще раз перемішайте і подайте до столу на загальній тарілці або порційно.
Смачного!