Тим, хто дотримується посту, такий плов повинен сподобатися. Готувати його будемо без тваринних продуктів. До складу входить рис, цибулю, моркву, часник, печериці, рослинне масло і спеції. Незважаючи на простий склад, страва виходить дуже смачним і ситним. Аромат часнику і прянощів роблять плов дуже апетитним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний – 1,5 склянки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Печериці свіжі – 250 – 300 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Коріандр – за смаком
- Куркума – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати пісний плов з печерицями легко! Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі брусочки-соломку. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкруги.
Печериці протираємо вологою ганчиркової і ріжемо на пластинки. У глибокій сковороді або в інший підходящої товстостінній посуді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Викладаємо в нього нарізані гриби і обсмажуємо до м’якості протягом декількох хвилин. Витягуємо з сковороди на тарілку.
В сковороду доливаємо трохи олії і розігріваємо його. Спочатку викладаємо цибулю, обсмажуємо його до легкого рум’янцю. Потім висипаємо морква, перемішуємо і смажимо ще п’ять хвилин. Брусочки моркви повинні почати трохи рум’янитися. Помішуємо, щоб не було пригорання.
Потім викладаємо до цибулі і моркви обсмажені шампіньйони, додаємо сіль за смаком і спеції, перемішуємо. Обсмажуємо суміш півтори-дві хвилини, щоб спеції почали розкривати свій аромат.
Рис промиваємо його у кількох працях води: зернятка повинні стати прозорими. Викладаємо промитий рис поверх овочів в сковороду. Перемішуємо. Вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покрила плов на сантиметр. Доводимо плов до кипіння, выпариваем видиму на поверхні рідину, після чого закриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Готуємо плов протягом двадцяти хвилин. За п’ять хвилин до готовності кладемо в плов очищені від лушпиння зубки часнику.
Готовий плов перекладаємо на сервірувальне блюдо або відразу розкладаємо по тарілках. Подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши свіжою січеною зеленню.
Смачного!