Пиріг з пісочного тіста з ніжною сирною начинкою і чорною смородиною буде не тільки смачним десертом, але і прикрасою святкового столу поряд з пишним тортом. Смородина для пирога підходить і свіжа та заморожена.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 175 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Сир – 300 гр.
  • Манна крупа – 2 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати пісочний пиріг з чорною смородиною і сиром? У посуд для замісу тіста просійте на сито потрібну кількість борошно. Шматочок вершкового масла кімнатної температури наріжте на маленькі шматочки, перекладіть до борошні і рукою розітріть все до стану дрібної крихти.

Потім до цієї крихті насипте 100 грам цукру, додайте ванільний цукор, щіпку солі і розпушувач тіста. Ці інгредієнти перемішайте.

Потім до цієї маси розбийте одне куряче яйце, налийте 2 ложки чистої води і замісіть тісто. Ретельно вимішувати його не потрібно.

Замішане тісто зберіть в кому і розділіть на великий (для низу пирога) і маленький (для верху пирога) шматочки. Потім шматочки тесту окремо загорніть в поліетиленові пакети і на 40 хвилин покладіть в морозилку.

За цей час підготуйте начинку для пирога. Сир перетріть на сито або за допомогою блендера, а м’який просто розімніть виделкою. До сиру насипте 75 г цукру звичайного і набагато ванільного, додайте 1 яйце і ретельно перемішайте виделкою.

Потім сирну масу всипте дві ложки манної крупи і перемішайте ще раз. Якщо сирна маса вийшла сухувата, то додайте до неї трохи сметани або ще одне яйце.

Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її маслом. Потім прямо в форму натріть на крупну тертку більший шматок охолодженого тіста. Тісто рукою рівномірно розподіліть по формі і трохи ущільніть.

Поверх тіста рівним шаром викладіть сирну начинку.

Поверх сиру викладіть ягоди чорної смородини, заморожену можна не розморожувати.

Потім натріть на крупну тертку менший шматочок тіста і виделкою розподіліть його поверх смородини рівним шаром.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 35 хвилин і до рум’яного кольору.

Пісочний пиріг зі смородиною і сиром готовий. Вийміть його з духовки, остудіть протягом 10–15 хвилин і можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги