Пиріг з пісочного тіста з ніжною сирною начинкою і чорною смородиною буде не тільки смачним десертом, але і прикрасою святкового столу поряд з пишним тортом. Смородина для пирога підходить і свіжа та заморожена.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 175 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- чорна Смородина – 1 склянка
- Сир – 300 гр.
- Манна крупа – 2 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати пісочний пиріг з чорною смородиною і сиром? У посуд для замісу тіста просійте на сито потрібну кількість борошно. Шматочок вершкового масла кімнатної температури наріжте на маленькі шматочки, перекладіть до борошні і рукою розітріть все до стану дрібної крихти.
Потім до цієї крихті насипте 100 грам цукру, додайте ванільний цукор, щіпку солі і розпушувач тіста. Ці інгредієнти перемішайте.
Потім до цієї маси розбийте одне куряче яйце, налийте 2 ложки чистої води і замісіть тісто. Ретельно вимішувати його не потрібно.
Замішане тісто зберіть в кому і розділіть на великий (для низу пирога) і маленький (для верху пирога) шматочки. Потім шматочки тесту окремо загорніть в поліетиленові пакети і на 40 хвилин покладіть в морозилку.
За цей час підготуйте начинку для пирога. Сир перетріть на сито або за допомогою блендера, а м’який просто розімніть виделкою. До сиру насипте 75 г цукру звичайного і набагато ванільного, додайте 1 яйце і ретельно перемішайте виделкою.
Потім сирну масу всипте дві ложки манної крупи і перемішайте ще раз. Якщо сирна маса вийшла сухувата, то додайте до неї трохи сметани або ще одне яйце.
Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її маслом. Потім прямо в форму натріть на крупну тертку більший шматок охолодженого тіста. Тісто рукою рівномірно розподіліть по формі і трохи ущільніть.
Поверх тіста рівним шаром викладіть сирну начинку.
Поверх сиру викладіть ягоди чорної смородини, заморожену можна не розморожувати.
Потім натріть на крупну тертку менший шматочок тіста і виделкою розподіліть його поверх смородини рівним шаром.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 35 хвилин і до рум’яного кольору.
Пісочний пиріг зі смородиною і сиром готовий. Вийміть його з духовки, остудіть протягом 10–15 хвилин і можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги