Домашня випічка на замороженому листковому тісті, як смачний десерт на швидку руку, користується великою популярністю не тільки у досвідчених господинь, але й у молодих. Готують в основному на дріжджовому листковому тісті, але якщо формують пиріг у вигляді штруделя, то використовують бездріжджове. Заморожену смородину для пирога потрібно змішувати з крохмалем, щоб ягідний сік не просочував тісто і начинка вийшла в’язкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 2 аркуша
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Кленовий сироп – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з замороженої чорної смородини з листкового тіста? Листкове тісто вийміть з упаковки і розморозьте при домашньої температурі. Потім пласти розгорніть і змастіть рослинною олією, щоб вони не прилипали.

Один пласт, трохи розкачати його качалкою, укладіть на деко, застеливши його фольгою або папером для випічки. По краях тіста сформуйте бортики.

Розкачайте так само другий пласт і гострим ножем зробіть кілька поздовжніх надрізів, щоб вийшла сіточка при його розтягуванні.

Смородину трохи, не повністю, розморозьте, насипте до неї ложку крохмалю і цукор за смаком.

Додайте до смородині для оригінального смаку ложечку кленового сиропу. Смородину з цукром і крохмалем перемішайте.

Потім підготовлені ягоди рівним шаром укладіть поверх тесту.

Закрийте шар смородини другим пластом тесту з надрізами, трохи розтягнувши його в сторони. Краї пирога щільно скріпіть.

Пиріг змастіть збитим яйцем.

Випікайте пиріг з листкового тіста з замороженої смородини в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин. Випечений пиріг трохи остудіть і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги