Тане в роті пісочна основа, соковита і ароматна полуниця, захована під шапкою з повітряного безе – це один з найсмачніших десертів, який ви з легкістю зможете приготувати на своїй кухні. Особливістю даного рецепту є те, що пісочне тісто замішується на розтопленому маслі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно – 4 склянки
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для безе: –
- Яєчний білок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Для начинки: –
- Полуниця – 500 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування пісочного пирога з полуницею і безе. Наріжте на шматки вершкове масло і покладіть його в сотейник. Поставте на слабкий вогонь і розтопіть.
Зніміть сотейник з вогню. До розтопленого вершкового масла додайте цукор і перемішайте. Потім злегка остудіть суміш, щоб білок не згорнувся від високої температури.
В окремій ємності збийте яйця до легкої піни. Для цього зручно скористатися віночком. Збиті яйця відправте до остившему олії і перемішайте до однорідності. У борошно додайте розпушувач і просійте їх в олійно яєчну суміш.
Замісіть тісто, закрийте або оберніть його харчовою плівкою і охолодіть 10-15 хвилин в холодильнику.
Полуницю переберіть, викиньте зіпсовані ягоди і видаліть хвостики. Ягоди помийте і розріжте навпіл.
Підготовлені ягоди посипати кукурудзяним крохмалем, на відміну від картопляного крохмалю він не залишить свого присмаку в готовому десерті, а лише стабілізує ягоди і не дасть їм потекти.
В роз’ємну форму діаметром 26-30 см покладіть охолоджене тісто і рівномірно розподіліть його по всій поверхні форми, формуючи бортики висотою не менше 2 див.
В пісочну основу викладіть полуницю. Шар ягід повинен бути рівномірним.
Приготуйте безе. Для цього на невеликих оборотах міксера почніть збивати білки. Як тільки вони взобьются до стану легкої піни, всипте першу порцію цукру і збільшіть швидкість збивання. Поступово введіть весь необхідний для безе цукор і збивайте приблизно 10 хвилин до стану твердих піків.
Акуратно перекладіть збиті білки на полуницю. Можете надати майбутньому безе рельєф за допомогою лопатки. Так пиріг вийде ще красивіше.
Поставте пиріг в заздалегідь розігріту до 170°С духовку і випікайте 50-60 хвилин. У готового пирога безе має покритися рум’яною скоринкою.
Готовий пісочний пиріг з полуницею та безе дістаньте з духовки і повністю остудіть при кімнатній температурі, після чого його буде можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пироги