Пісочний пиріг з ревенем і безе простий у приготуванні! Якщо ви ніколи не пробували випічку з ревенем, то вам обов’язково потрібно скористатися цим рецептом і приємно здивувати себе і своїх домашніх. Соковита начинка з ревеню, пісочне тісто і хрустке безе прекрасно поєднуються за своїм текстур.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ревінь – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сметана – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з ревенем і безе? Стебла ревеню ретельно вимийте і просушіть.
Очистіть від волокон, скориставшись овочечисткою.
Очищені стебла ревеню знову промийте і просушіть, виклавши їх на паперові рушники.
Наріжте кубиками або тонкими скибочками.
Викладіть в ємність, додайте половину необхідної кількості цукрового піску.
Ретельно перемішайте. Поставте начинку в холодильник.
В чашу блендера викладіть вершкове масло кімнатної температури і додайте сметану.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки поставте в холодильник.
В чашу блендера, додайте половину необхідної кількості цукрового піску.
Потім додайте курячі жовтки в чашу блендера.
Всипте просіяне пшеничне борошно через сито.
Слідом всипте розпушувач і додайте сіль.
Закрийте чашу блендера і доведіть вміст до однорідної консистенції з допомогою блендера. Тісто вийде досить липким.
Деко або форму для випікання застелити пекарської папером або змастіть невеликою кількістю рослинного масла.
Викладіть тісто.
Рівномірно розподіліть тісто з допомогою силіконової лопатки, формуючи невеликі бортики. Форму помістіть в холодильник. Увімкніть духовку розігріватися при температурі 160 градусів.
Охолоджені білки дістаньте з холодильника, поступово додайте цукрову пудру.
З допомогою міксера почніть збивати на невеликих обертах, поступово збільшуючи швидкість.
Продовжуйте збивати до стану білої повітряної маси.
Потім збільште швидкість до максимуму і збивайте до стану твердих піків.
Дістаньте форму з тестом з холодильника, викладіть начинку з ревеню і цукрового піску.
Потім рівномірно розподіліть її по всій поверхні.
Зверху викладіть збиті курячі білки з цукровою пудрою.
Скориставшись силіконової лопаткою акуратно розрівняйте.
Форму з пирогом помістіть в духовку і випікайте 50-60 хвилин. Дивіться по своїй духовці.
Після закінчення часу, вийміть пиріг з духовки.
Готовий пиріг трохи остудіть.
З допомогою гострого ножа акуратно проведіть по краю рознімної форми.
Обережно зніміть форму.
Поставте пиріг на красиве блюдо.
Повністю остудіть і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеня Шарлотка з ревеню