Пиріг на пісочному тісті і з замороженої смородини можна готувати протягом усього року як чудову домашню випічку до чаю і навіть до святкового столу. Пісочне тісто щільне і не просочується ягідним соком, що робить пиріг красивим на розрізі, тільки працювати з ним бажано швидко, інакше втратить свою пісочну розсипчастість і стане жорстким. Тісто краще замішувати з допомогою кухонного комбайна, але можна і вінчиком. Смородину потрібно заздалегідь розморозити і злити весь сік.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Для начинки: –
- чорна Смородина заморожена – 2 склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати пісочний пиріг з замороженої чорної смородини легко! Вершкове масло деякий час потримайте при домашньої температурі, щоб воно стало м’яким і легко раздавливалось ложкою.
Масло покладіть в чашу комбайна або посуд для замішування тіста, насипте вказане в рецепті кількість цукру і збийте до стану світлого повітряного крему. У комбайні збивайте спочатку на малій швидкості, потім на максимальній.
Потім по черзі додайте до цієї маси курячі яйця і продовжити збивання до однорідного стану маси.
В яєчно-масляну суміш насипте просіяне на сито борошно і швидко замісіть тісто в комбайні на мінімальній швидкості), щоб воно тільки зібралося в кулю, інакше вийде грубим.
Потім перекладіть тісто на присипану мукою стільницю, руками трохи помісіть, скачайте в колобок і потім розплющить його до диска. Тісто загорніть в шматочок харчової плівки і на 30 хвилин покладіть в холодильник. Замішане таким способом тісто може зберігатися в холодильнику добу.
Після закінчення цього часу можете приступати до випічки пирога. Розморожені ягоди смородини покладіть в окрему мисочку, насипте до них крохмаль і цукор і ложкою перемішайте, щоб крохмаль покрив ягоди повністю.
Охолоджене тісто між двома аркушами паперу розкачайте в плат товщиною до 4 мм і розміром відповідно вашій формі для випічки.
Потім цей пласт акуратно перекладіть на деко або у форму. На тісто рівним шаром викладіть підготовлену смородину. Краї тіста руками трохи закріпіть, сформувавши бортики. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 35 хвилин до золотистого кольору.
Спечений пиріг з пісочного тіста з замороженої смородини обов’язково остудіть і тільки потім наріжте на шматочки і подайте до столу.
Смачною і вдалою випічки!