Пиріг з хрусткого і розсипчастого пісочного тіста з начинкою з ароматною і солодкої полуниці стане справжньою прикрасою вашого столу. А з урахуванням того, що в рецепті використовується заморожена полуниця, приготувати його можна буде і не в ягідний сезон.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 230 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.25 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Полуниця заморожена – 1 кг
  • Цукор-пісок – 320 гр.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з пісочного замороженої полуницею? У глибоку миску насипте цукор-пісок і ванільний цукор. До них відправте жовтки. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Вершкове масло дістаньте з холодильника (перед приготуванням пісочного тіста вершкове масло також можна потримати в морозилці близько години) і натріть на крупній тертці. Саме за рахунок того, що в тісто додається холодне вершкове масло, пісочна основа згодом стане розсипчастим і хрусткою. Змішувати масло з яєчно-цукрової масою не потрібно.

Далі в кілька підходів всипте борошно, кожен раз, швидко перемішуючи холодними руками. Не можна щоб пісочне тісто нагрівалося.

Після того як ви додасте останню порцію борошна, загасіть соду оцтом (краще всього використовувати яблучний або виноградний оцет) і додайте в тісто.

Ще раз швидко вимісіть тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.

Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку для пирога. З попередньо розмороженої полуниці злийте сік. Відкладіть декілька красивих ягід. Вони знадобляться для прикраси пирога. Решту полуницю розімніть вилкою або подрібніть заглибним блендером. До полуниці додайте цукор і перемішайте до однорідності.

Щоб при випіканні начинка залишалася стабільною та не витікала, додайте в неї борошно і ще раз добре перемішайте.

Дістаньте тісто з холодильника. Відріжте від нього шматок приблизно рівний п’ятої частини, він знадобиться для формування верхнього шару пирога. Форму для випікання застелити пергаментом, щоб згодом пиріг було легко витягти. Рівномірно розподіліть тісто по всій формі і не забудьте сформувати бортики. Найкраще це робити холодними руками або ложкою. У сформовану пісочну основу пирога перелийте полуничну начинку.

Увімкніть духовку і розігрійте її до 190°С. Поки духовка нагрівається, візьміть шматок, що залишився тесту і тонко розкачайте його. Наріжте на смужки і викладіть їх гратами на полуничну начинку. Зверху розкладіть цілі ягоди полуниці.

Поставте пиріг на середній рівень духовки і випікайте 30-45 хвилин. Час випікання може змінюватись із-за особливостей кожної духовки.

Дістаньте готовий пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Теплий пиріг легше нарізати, так як він краще тримає форму. Подавайте пісочний пиріг з полуницею з ароматним чаєм.

Приємного апетиту!

Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з пісочного тіста