Домашній плов готувати в духовці з використанням гусятниці. Яскраве блюдо запам’ятається пряним ароматом і насиченим смаком. Порадуйте себе і близьких смачним частуванням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 0,5 кг
  • Рис білий – 2 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати плов в утятнице зі свининою в духовці, моркву ріжемо брусами, цибулю півкільцями.

Кладемо овочі в гусятницю, политу олією.

Сюди ж додаємо сіль, куркуму, паприку і зіру. Розмішуємо.

Окремо обсмажуємо шматочки свинини.

Кладемо їх в гусятницю з овочами і спеціями.

Далі додаємо промитий під водою рис.

Викладаємо в блюдо лаврове листя, перець чилі і зубчики часнику. Заливаємо вміст водою, накриваємо кришкою і переставляємо в духовку. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Готовий плов розмішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин. Після того, як страва настоїться, подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з куркумою Плов з свинини в утятнице на плиті