Домашній плов готувати в духовці з використанням гусятниці. Яскраве блюдо запам’ятається пряним ароматом і насиченим смаком. Порадуйте себе і близьких смачним частуванням.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 0,5 кг
- Рис білий – 2 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати плов в утятнице зі свининою в духовці, моркву ріжемо брусами, цибулю півкільцями.
Кладемо овочі в гусятницю, политу олією.
Сюди ж додаємо сіль, куркуму, паприку і зіру. Розмішуємо.
Окремо обсмажуємо шматочки свинини.
Кладемо їх в гусятницю з овочами і спеціями.
Далі додаємо промитий під водою рис.
Викладаємо в блюдо лаврове листя, перець чилі і зубчики часнику. Заливаємо вміст водою, накриваємо кришкою і переставляємо в духовку. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Готовий плов розмішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин. Після того, як страва настоїться, подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з куркумою Плов з свинини в утятнице на плиті