Плов в мультиварці-скороварці Мулинекс точно варто спробувати приготувати! Плов – завжди відмінне рішення на ситний обід або вечерю. Це смачно, поживно і зручно. А якщо готувати страву в мультиварці-скороварці, то зручно подвійно. Обсмажуємо овочі із м’ясом у чаші, додаємо спеції, воду, рис, закриваємо кришку. Скороварка приготує плов далі вже без нашої участі. Рис бажано використовувати саме довгозерний – він в готовому плові виходить розсипчастим і пухнастим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис довгозерний – 300 гр.
- Куряче філе – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Зіра – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Відразу готуємо продукти для приготування плову в мультиварці-скороварці Мулинекс. Рис покласти в друшляк і промиваємо під струменем проточної води. Зернятка повинні промыться до напівпрозорості – це означатиме, що весь зайвий крохмаль змитий. Промитий рис висипаємо в миску і відставляємо в сторону.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву очищаємо, промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі брусочки або, як варіант, тремо на крупній тертці.
Куряче філе обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на невеликі шматочки. До речі, краще використовувати філе стегон, так як воно набагато соковитіше, ніж грудка.
На панелі приладу вибираємо приготування плову на чотири порції. Починаємо розігрів. У чашу мультиварки-скороварки вливаємо невелику кількість рослинної олії без запаху.
В гаряче масло висипаємо цибулю, злегка обсмажуємо його, до напівпрозорості.
Потім закладаємо морква, перемішуємо, готуємо ще пару хвилин.
Потім закладаємо шматочки курячого філе, перемішуємо, обсмажуємо п’ять-сім хвилин до появи легкого рум’янцю.
На даному етапі закладаємо спеції: куркума, зіру, сіль, перець і перемішуємо.
Далі додаємо промитий рис, вирівнюємо його в площину. Рис встромляємо очищені зубки часнику.
Вливаємо в чашу стільки гарячої води, щоб вона покрила рис на півтора сантиметра.
Закриваємо кришку приладу. Закриваємо клапан. Натискаємо «Ок» по заданій програмі плову.
Після закінчення часу заданої програми відкриваємо плов і акуратно перемішуємо. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Прикрашаємо поверхню листочками петрушки для додаткового аромату і привабливості.
Смачного!