Плов з бараниною традиційно готують в казані з курдючним жиром на відкритому вогні. Але і в домашніх умовах можна приготувати це ситна та поживна страва.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 900 гр.
- Баранина – 600 гр.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Масло рослинне – 230 мл
- Часник – 2 головки
- Зіра – 7 гр.
- Сіль – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати плов з баранини в казані на газу просто! Баранину помийте і наріжте великими шматками. Поставте Казан на газ і влийте в нього рослинне масло. Смажте баранину на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і додати до м’яса, продовжуйте смажити 5-7 хвилин.
Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою.
Рис кілька разів промийте проточною водою. Зіру розітріть в ступці.
Коли цибуля стане золотистого кольору, додайте моркву і влийте окріп. Посоліть казан, додайте часник і половину зіри. Варіть, поки морква не стане м’якою.
Зверху викладіть рис. Долийте в казан окріп, щоб він покривав рис на 1-2 сантиметри.
Тушкуйте плов на середньому вогні без кришки, вода повинна повністю википіти.
Перемішайте плов і зберіть його гіркою в центрі, посипте його залишилася зірою. Зменшіть вогонь, накрийте казан кришкою і тушкуйте плов 40 хвилин.
Готового плову дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.
Смачного!