Оригінальний спосіб приготувати домашній плов в казані – з булгуру і курки. Блюдо вийде поживним, ароматним і розсипчастим. Ідеально підійде для сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Булгур – 150 гр.
- Курячий окорочок – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
- Зіра – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Як почати готувати плов з булгуру з куркою в казані? Підготуємо потрібні продукти. Промиваємо курячі стегенця та очищаємо овочі.
Моркву ріжемо невеликими брусочками, цибулю – дрібними кубиками.
В казан вливаємо олію. Смажимо на ньому спершу моркву.
До моркви додаємо цибулю. Розмішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
М’ясо відокремлюємо від кісточки і дрібно подрібнюємо. Додаємо до овочів і смажимо до готовності.
Булгур висипаємо в невелику сковороду і прожарюємо його 1-2 хвилини.
Потім продукт відправляємо в казан.
Додаємо сіль, зіру, приправу і головку часнику. Заливаємо інгредієнти водою. Готуємо страву на слабкому вогні 20 хвилин.
Розсипчастий плов з булгуру і курки розкладаємо по тарілках, доповнюємо зеленню і подаємо столу. Готово!
Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркою і часником Розсипчастий плов з куркою