Оригінальний спосіб приготувати домашній плов в казані – з булгуру і курки. Блюдо вийде поживним, ароматним і розсипчастим. Ідеально підійде для сімейного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Булгур – 150 гр.
  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
  • Зіра – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

Як почати готувати плов з булгуру з куркою в казані? Підготуємо потрібні продукти. Промиваємо курячі стегенця та очищаємо овочі.

Моркву ріжемо невеликими брусочками, цибулю – дрібними кубиками.

В казан вливаємо олію. Смажимо на ньому спершу моркву.

До моркви додаємо цибулю. Розмішуємо і готуємо ще 2 хвилини.

М’ясо відокремлюємо від кісточки і дрібно подрібнюємо. Додаємо до овочів і смажимо до готовності.

Булгур висипаємо в невелику сковороду і прожарюємо його 1-2 хвилини.

Потім продукт відправляємо в казан.

Додаємо сіль, зіру, приправу і головку часнику. Заливаємо інгредієнти водою. Готуємо страву на слабкому вогні 20 хвилин.

Розсипчастий плов з булгуру і курки розкладаємо по тарілках, доповнюємо зеленню і подаємо столу. Готово!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркою і часником Розсипчастий плов з куркою