Бурий рис славиться своїми корисними властивостями. З нього виходить не тільки смачний гарнір, але і поживний плов. Приготуйте блюдо з соковитим курячим м’ясом і подавайте до сімейного обіду!
Інгредієнти: на 2 порції.
- бурий Рис – 200 гр.
- Куряче філе – 350 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати плов з бурого рису з куркою легко! Чистимо цибулину і подрібнюємо її. Викладаємо продукт в розігріту з маслом сковороду. Готуємо до напівпрозорості.
Натираємо на тертці моркву. Додаємо овоч до цибулі. Готуємо ще пару хвилин.
Куряче філе ріжемо на дрібні кубики. Викладаємо їх в піджарку. Солимо вміст, посипаємо спеціями і поливаємо невеликою кількістю води. Тушкуємо 10 хвилин.
Промиваємо і, при необхідності, перебираємо бурий рис. Викладаємо його в сковороду. Сюди ж додаємо лавровий лист і зубчики часнику. Заливаємо блюдо водою і готуємо його на слабкому вогні 40 хвилин.
Плов з бурого рису і курки готовий. Розмішуємо його, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу!
Пісний плов Плов Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркою і часником Плов з куркою на сковороді Розсипчастий плов з куркою