Плов з фаршем – це страва для тих, хто любить плов, а часу для тривалого процесу приготування традиційного плову з м’ясом не вистачає. При використанні гарного рису і приправи для плову у вас вийде соковите і ніжне блюдо, що не уступає смаком традиційному. Готуємо плов з фаршем в казані, адже в цьому посуді плов завжди відмінно виходить навіть у новачка.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 500 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Часник – 5 головок
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з фаршем в казані, почистіть і промийте цибулину і моркву. Цибулю наріжте на невеликі кубики, а моркву наріжте тонкими брусочками. У казані добре розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані овочі.
Потім до обсмаженою овочам перекладіть м’ясний фарш і виделкою розділіть його на шматочки. Фарш по своєму смаку посипте сіллю, приправою для плову і чорним перцем, перемішайте і пару хвилин обсмажте.
Кілька разів промийте холодною водою довгозерний рис. Перекладіть його в казан рівним шаром поверх обсмажених інгредієнтів.
В окремій чашці розведіть томатну пасту в склянці води і вилийте її в казан. Потім долийте чисту воду, щоб рідина покрила рис на 1 див. рис помістіть неочищені головки часнику і посипте рис сіль. Кришку казана щільно закрийте.
Тушкуйте плов на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Потім вогонь під казаном вимкніть і дайте плову 10 хвилин настоятися. Приготований в казані плов з фаршем акуратно перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з томатною пастою Плов з часником