Для любителів гречки може сподобатися цей рецепт плову з гречки з куркою. Блюдо рідкісне, але в теж час корисна і смачна. Їм можете урізноманітнити домашнє меню. Готується плов з гречаної крупи і за принципами звичайного рисового плову. Готуємо в казані. Для подачі плову готуємо маринований лук.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курка – 1.5 кг
  • Гречка – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 2 головки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Барбарис – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Спочатку підготуйте всі продукти для плову з гречки з куркою. Курку промити, видалити шкіру і відокремити м’ясо від кісточок. Почистіть цибулю і наріжте на тонкі півкільця. Морква почистіть. 1 штуку залиште, а решту нашаткуйте тонкою соломкою. Головки часнику очистіть від зовнішньої лушпиння.

В казані добре розігрійте олію. Потім перекладіть в нього кісточки і крила, додайте розрізані навпіл моркву і обсмажте їх на великому вогні до рум’яної скоринки.

До обсмаженою кісточках перекладіть нашатковану цибулю.

Цибулю, періодично помішуючи, обсмажте до прозорості.

Потім половинки моркви видаліть і в казан перекладіть морквяну соломку.

Куряче м’ясо наріжте на шматочки. Коли з обсмажених овочів повністю випарується рідина, перекладіть до них шматочки курки.

Залийте в казан 1,5 літра гарячої води і покладіть стручок гострого перцю, сіль і головки часнику. Закрийте Казан кришкою і тушкуйте м’ясо в соусі протягом 20 хвилин. Це ще називають зирваком.

За цей час приготуйте маринований цибулю для подачі плову. Дві цибулини наріжте на тонкі півкільця і перекладіть в окремий посуд. Потім його кілька разів промийте холодною водою. Потім залийте бажано крижаною водою, додайте сіль, цукор і нарізаний на скибочки половинку лимона. Перед подачею до столу маринований цибулю, потім відкиньте на друшляк.

З приготованого зірвака видаліть кісточки, перець і часникові головки. Зірвак спробуйте, він повинен бути досить солоним. Потім поверх м’яса покладіть в казан промиту гречку. Страва не перемішуйте і зменшіть вогонь до мінімального. Подрібніть В ступці зіру.

В плов перекладіть подрібнену зіру і сушений барбарис. Долийте до плову кип’ячену воду, щоб рівень рідини був на 1 палець вище шару гречки.

Готуйте плов на невеликому вогні, не закриваючи казан кришкою і поки гречка повністю вбере всю рідину. Її свержу можете трохи помішувати.

Назад покладіть в плов часник і гострий перець.

У міру вбирання гречкою рідини плов ложкою збирайте в гірку.

Коли рідина повністю вбереться крупою, зробіть ложкою в плові 2-3 отвори, закрийте кришку і потримайте плов на самому маленькому вогні ще 15 хвилин.

Потім вимкніть вогонь і залиште плов в казані ще на 10 хвилин.

Плов з курки і гречки готовий. Блюдо можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу з маринованою цибулею.

Приємного апетиту!

Плов Плов без моркви Плов з барбарисом Плов з гречки з м'ясом Розсипчастий плов з куркою Узбецький плов в казані