Плов з грибами можна приготувати і на сковорідці. Хоча це блюдо не буде справжнім пловом, але при правильному співвідношенні рису і води вийде розсипчастим, ароматним і ситним. Переваги цього способу в тому, що плов готується просто, швидко й у невеликому обсязі, тільки для сімейної вечері або обіду. Особливо смачним виходить плов зі свіжими або замороженими лісовими грибами.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі продукти для приготування плову з грибами на сковорідці. Заморожені гриби будь-яким способом розморозьте. Свіжі гриби очистіть від лісового сміття і добре промийте під проточною водою.
Потім гриби наріжте на невеликі шматочки.
Потрібну кількість рису пересипте в окрему мисочку і кілька разів промийте холодною водою, поки вона не стане прозорою.
Очистіть від лушпиння зубки часнику і розріжте їх навпіл.
Почистіть моркву і подрібніть її на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.
Почистіть цибулю і наріжте на невеликі кубики.
У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому гриби до повного випаровування грибного соку. Потім гриби трохи посоліть і перекладіть на окрему тарілку.
У маслі, посмажте до золотистого кольору нашатковану цибулю.
Потім до цибулі перекладіть подрібнену моркву і часникові половинки. Обсмажте до м’якості.
Потім до обсмаженою овочам перекладіть гриби.
Насипте до них приправу для плову, досипте сіль за смаком.
Все перемішайте і розподіліть цю піджарку з сковорідці рівним шаром.
Поверх піджарки рівномірно викладіть промитий рис.
Рис з іншими інгредієнтами не перемішуйте.
Налийте в сковорідку чисту воду, щоб вона покрила рис на 3 см вище. На великому вогні доведіть плов до кипіння і тушкуйте на маленькому, не прикриваючи його кришкою, протягом 20 хвилин. Потім сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте плов ще 10 хвилин.
До кінця готування перевірте рис на готовність і зніміть пробу.
Плов з грибами на сковорідці акуратно перемішайте і можете подавати до столу.
Смачного!