Плов з грибами можна приготувати і на сковорідці. Хоча це блюдо не буде справжнім пловом, але при правильному співвідношенні рису і води вийде розсипчастим, ароматним і ситним. Переваги цього способу в тому, що плов готується просто, швидко й у невеликому обсязі, тільки для сімейної вечері або обіду. Особливо смачним виходить плов зі свіжими або замороженими лісовими грибами.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.

Процес приготування:

Спочатку підготуйте всі продукти для приготування плову з грибами на сковорідці. Заморожені гриби будь-яким способом розморозьте. Свіжі гриби очистіть від лісового сміття і добре промийте під проточною водою.

Потім гриби наріжте на невеликі шматочки.

Потрібну кількість рису пересипте в окрему мисочку і кілька разів промийте холодною водою, поки вона не стане прозорою.

Очистіть від лушпиння зубки часнику і розріжте їх навпіл.

Почистіть моркву і подрібніть її на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.

Почистіть цибулю і наріжте на невеликі кубики.

У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому гриби до повного випаровування грибного соку. Потім гриби трохи посоліть і перекладіть на окрему тарілку.

У маслі, посмажте до золотистого кольору нашатковану цибулю.

Потім до цибулі перекладіть подрібнену моркву і часникові половинки. Обсмажте до м’якості.

Потім до обсмаженою овочам перекладіть гриби.

Насипте до них приправу для плову, досипте сіль за смаком.

Все перемішайте і розподіліть цю піджарку з сковорідці рівним шаром.

Поверх піджарки рівномірно викладіть промитий рис.

Рис з іншими інгредієнтами не перемішуйте.

Налийте в сковорідку чисту воду, щоб вона покрила рис на 3 см вище. На великому вогні доведіть плов до кипіння і тушкуйте на маленькому, не прикриваючи його кришкою, протягом 20 хвилин. Потім сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте плов ще 10 хвилин.

До кінця готування перевірте рис на готовність і зніміть пробу.

Плов з грибами на сковорідці акуратно перемішайте і можете подавати до столу.

Смачного!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов з круглозерним рисом Плов на сковороді