Особливий аромат і смак відрізняють плов з грибами, приготований в духовці. Готувати його можна в будь жароміцної посуді. Процес приготування майже не відрізняється від готування плову на плиті. Спочатку обсмажуються гриби з морквою і цибулею на сковорідці або відразу в казані. Потім додається попередньо замочений рис, заливається водою з куркумою і страва запікається в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 200 гр.
- Вода – 2 склянки
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Зіра – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як почати готувати плов з грибами в духовці? Довгозерний рис для плову добре промийте і на годину залийте холодною водою. Будь-які гриби наріжте невеликими шматочками і обсмажте в казані в добре розігрітій рослинній олії.
Потім до грибів перекладіть нарізаний на чверть колечка цибулю і посмажте його до прозорості.
Моркву і помідори наріжте невеликими поздовжніми шматочками і покладіть в казан. Потім насипте зіру, перетерши її в долонях, сіль і мелений перець (чорний або червоний) по своєму смаку і налийте в казан ½ склянки води.
У часнику зніміть зовнішню лушпиння і зріжте нижню частину, потім помістіть його в середину блюда. Закрийте Казан кришкою і тушкуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Через 5 хвилин часник з казана видаліть. Півтора склянки води нагрійте і розведіть в ній куркуму. Потім воду з куркумою перелийте в казан. Замочений рис відкиньте на друшляки викладіть його рівним шаром поверх грибів з овочами. Закрийте Казан кришкою або шматочком фольги і помістіть його в духовку, розігріту до 180°С, не більше, на 25 хвилин. Доливати воду до рису не треба, так як вона під кришкою майже не випаровується, і рис буде нетвердим.
Приготований плов з грибами вийміть з духовки, посипте дрібно нарізаною зеленню, перемішайте і можете подавати до столу разом зубками тушкованого часнику.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов в духовці Плов в казані Плов з куркумою Плов з овочами