Особливий аромат і смак відрізняють плов з грибами, приготований в духовці. Готувати його можна в будь жароміцної посуді. Процес приготування майже не відрізняється від готування плову на плиті. Спочатку обсмажуються гриби з морквою і цибулею на сковорідці або відразу в казані. Потім додається попередньо замочений рис, заливається водою з куркумою і страва запікається в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 200 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Зіра – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Як почати готувати плов з грибами в духовці? Довгозерний рис для плову добре промийте і на годину залийте холодною водою. Будь-які гриби наріжте невеликими шматочками і обсмажте в казані в добре розігрітій рослинній олії.

Потім до грибів перекладіть нарізаний на чверть колечка цибулю і посмажте його до прозорості.

Моркву і помідори наріжте невеликими поздовжніми шматочками і покладіть в казан. Потім насипте зіру, перетерши її в долонях, сіль і мелений перець (чорний або червоний) по своєму смаку і налийте в казан ½ склянки води.

У часнику зніміть зовнішню лушпиння і зріжте нижню частину, потім помістіть його в середину блюда. Закрийте Казан кришкою і тушкуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Через 5 хвилин часник з казана видаліть. Півтора склянки води нагрійте і розведіть в ній куркуму. Потім воду з куркумою перелийте в казан. Замочений рис відкиньте на друшляки викладіть його рівним шаром поверх грибів з овочами. Закрийте Казан кришкою або шматочком фольги і помістіть його в духовку, розігріту до 180°С, не більше, на 25 хвилин. Доливати воду до рису не треба, так як вона під кришкою майже не випаровується, і рис буде нетвердим.

Приготований плов з грибами вийміть з духовки, посипте дрібно нарізаною зеленню, перемішайте і можете подавати до столу разом зубками тушкованого часнику.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов в духовці Плов в казані Плов з куркумою Плов з овочами