Приготування цього плову дещо відрізняється від традиційного, так як виключає приготування зірвака – пряної овочевий засмажки. У чашу мультиварки відразу закладаємо все інгредієнти: шматочки овочів, грибів, рис, спеції, сіль і воду. Закриваємо кришку приладу, вибираємо програму і йдемо відпочивати. Диво-плов буде готовий через годину – аромат готового страви не сплутати ні з чим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис довгозерний – 2 склянки
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Баклажан – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 0.5 склянки
Процес приготування:
Готувати плов з грибами в мультиварці просто! У чашу мультиварки вливаємо вказану кількість рослинного масла. Вибираємо програму «Жарити» – не стільки для дійсного обсмажування продуктів, скільки для прогрівання масла і доданих інгредієнтів.
Печериці миємо, обсушуємо і нарізаємо на частини. Висипаємо порізані гриби в чашу.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики. Висипаємо в чашу на печериці. На черзі – болгарський перець. Промиваємо його, вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіннєве вміст. М’якоть ріжемо на квадратики і висипаємо їх у чашу до печерицям і цибулі. Наступний інгредієнт – помідор. Миємо, обсушуємо, ріжемо великими кубиками. Закладаємо томат в чашу мультиварки, перемішуємо з загальною масою. Часник чистимо від луски і розрізаємо на шматочки, висипаємо в чашу.
Готуємо рис: поміщаємо його в друшляк і промиваємо під струменем проточної води до прозорості. Викладаємо його поверх нарізаних овочів в чашу, вирівнюємо. Вливаємо гарячу воду, щоб вона покрила рис на півтора-два сантиметри – орієнтовно знадобиться два-два з половиною склянки рідини. Замість води можна використовувати бульйон, вийде ще смачніше. Кладемо сіль і чорний мелений перець. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Плов» на одну годину.
Після закінчення часу заданої програми мультиварку вимикаємо. А плову даємо ще трохи настоятися при закритій кришці – буквально п’ять-десять хвилин. Готовий плов розкладаємо по порційних тарілках і подаємо в гарячому вигляді. Найкращий супровід – салат зі свіжих овочів і зелені.
Смачного!