В мультиварці плов з яловичиною виходить менш жирним, ніж на сковороді або в казані. Без особливих клопотів у вас вийде чудовий ситне блюдо для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 600 гр.
  • Рис круглозерний – 300 гр.
  • Вода – 900 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 4 шт.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Куркума – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з круглим рисом та індичкою. М’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і активуйте режим «Смаження» або «Випічка». Викладіть м’ясо і смажте його протягом 15 хвилин.

Овочі очистіть, помийте і наріжте кубиками середнього розміру. Додайте овочі в чашу мультиварки. Продовжуйте готувати ще 15 хвилин в режимі «Смаження».

Рис промиваєте до тих пір, поки вода не стане прозорою. Через півгодини готування в режимі «Смаження» всипте в чашу мультиварки рис.

Влийте гарячу воду, вона повинна підніматися над рівнем рису на 1-1,5 сантиметра. Додайте сухі приправи і сіль. Встановіть режим «Каша» або «Рис» на 40 хвилин.

Після звукового сигналу, залиште плов у режимі «Підігрів» ще на 15-20 хвилин. Потім відкрийте мультиварку, перемішайте плов і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов з яловичиною Співвідношення рису і води для плову в мультиварці Узбецький плов