Гриби – це особливий компонент, який здатний перетворити смак страви. Плов з грибами і курячим м’ясом готується швидко і просто. Навіть на звичайній сковороді плов виходить ароматним і смачним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Рис білий – 2 склянки
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 0,5 ст.
- Помідори свіжі – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з куркою і грибами на сковорідці. Куряче філе промийте, просушіть і наріжте кубиками.
Печериці помийте і наріжте тонкими часточками.
Цибулю і моркву наріжте невеликими кубиками.
Помідор очистити від шкірки і дуже дрібно наріжте.
Рис кілька разів промийте проточною водою.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, викладіть м’ясо і гриби обсмажте. Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити. Коли морква стане м’якою, додайте подрібненим часником. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Потім додайте рис, помідор, спеції і сіль, залийте плов окропом, перемішайте. Готуйте плов під кришкою 20-25 хвилин. Готову страву подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Плов з грибами Плов з круглозерним рисом Плов з овочами Плов з печерицями Розсипчастий плов з куркою