Розсипчастий і пряний плов з куркою в горщику в духовці виходить чудовим! Такий спосіб збереже всі яскраві аромати і смаки страви. Кулінарна ідея підійде для ситного сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Рис білий – 2 склянки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Сіль – 30 гр.
- Зіра – 1 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Соєвий соус – 60 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з куркою в горщику в духовці. Промиваємо куряче філе і ріжемо його невеликими шматками. Заливаємо м’ясо соєвим соусом, розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
Моркву чистимо й нарізаємо тонкими брусочками.
З’єднуємо овочі в сковороді і обсмажуємо на рослинному маслі.
Смажимо продукти 3-5 хвилин, поки морква не стане м’якою, а цибулю прозорим.
Прибираємо овочі зі сковороди. Кладемо сюди шматочки курячого філе. Смажимо 5 хвилин на середньому вогні до напівготовності.
На дно глиняного горщика викладаємо цибулю з морквою.
Далі кладемо шар з курки. Посипаємо його сіллю, зірою і куркумою.
Промиваємо рис і також відправляємо його в горщик.
Заливаємо вміст водою. Кладемо лаврове листя.
Готуємо страву 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Через деякий час додаємо неочищені зубчики часнику.
Випікаємо під кришкою ще 20-30 хвилин. Перемішувати не можна.
Ароматний розсипчастий плов у горщику готовий. Викладайте його на тарілку і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Пісний плов Плов Плов без цибулі Плов з куркою Плов з куркою в духовці Плов з куркою і часником ПП плов з куркою