Розсипчастий і пряний плов з куркою в горщику в духовці виходить чудовим! Такий спосіб збереже всі яскраві аромати і смаки страви. Кулінарна ідея підійде для ситного сімейного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Рис білий – 2 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 30 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Соєвий соус – 60 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з куркою в горщику в духовці. Промиваємо куряче філе і ріжемо його невеликими шматками. Заливаємо м’ясо соєвим соусом, розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин.

Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.

Моркву чистимо й нарізаємо тонкими брусочками.

З’єднуємо овочі в сковороді і обсмажуємо на рослинному маслі.

Смажимо продукти 3-5 хвилин, поки морква не стане м’якою, а цибулю прозорим.

Прибираємо овочі зі сковороди. Кладемо сюди шматочки курячого філе. Смажимо 5 хвилин на середньому вогні до напівготовності.

На дно глиняного горщика викладаємо цибулю з морквою.

Далі кладемо шар з курки. Посипаємо його сіллю, зірою і куркумою.

Промиваємо рис і також відправляємо його в горщик.

Заливаємо вміст водою. Кладемо лаврове листя.

Готуємо страву 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Через деякий час додаємо неочищені зубчики часнику.

Випікаємо під кришкою ще 20-30 хвилин. Перемішувати не можна.

Ароматний розсипчастий плов у горщику готовий. Викладайте його на тарілку і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без цибулі Плов з куркою Плов з куркою в духовці Плов з куркою і часником ПП плов з куркою